Glume gejeve da bi našli posao

Srbi su sve više spremni da glume gejeve da bi ostvarili neku korist, a nakon sklapanja istopolnih brakova radi dobijanja stalnih viza za inostranstvo, novi trend postaje zloupotreba seksualnog opredeljenja radi dobijanja posla.

“To je strašno na šta su sve spremni. Eto, jedan momak iz Čačka preko dana i na poslu glumi da je gej, a svako veče menja devojke, i to se zna. Ostvario je svoj cilj i uspeo da napreduje na poslu”, kaže sagovornik.

Psiholog Aleksandra Janković čula je za takve slučajeve, te nije iznenađena.

“Skoro sam čula za nekog čoveka koji je prilično ozbiljan, a voli žene, da se deklariše kao gej zarad profesionalnog napredovanja i prihvatanja. Ja mislim da smo beskrajno snalažljiv narod. U nekim situacijama, na primer, ako se čovek bavi modom, ako je frizer, kozmetičar, gde je pretpostavka da ima više ljudi iz gej populacije, onda zarad karijere sam kaže da je gej. Nije vezano samo za ta zanimanja, već za procenu osobe da ta vrsta manipulacije može da bude od koristi i da će, ako se izjasni kao gej, moći da se tužaka i da se žali na diskriminaciju”, ističe Jankovićeva.

Predstavnik Unije poslodavaca Srbije Nebojšu Atanackovića ovakve stvari , takođe, ne iznenađuju.

“Često tu homoseksualnu grupu smatraju oštećenom, pojedini ih sažaljevaju i kažu: ‘Ajde da im to učinimo, da mu damo više’. Mislim da je sada homoseksualnost dobila na javnom značaju, posebno u kulturi i nekim drugim društvenim aktivnostima”, kaže on.

On navodi da je donošenje zakona o zaštiti i sprečavanju mobinga, utiče tako da neko ko se lažno predstavlja kao gej može vrlo lako da izmisli mobing.

Izvor: ALO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.