GLIC osuđuje napad Viole von Cramon na srpske LGBT aktiviste


Gej lezbejski info centar osuđuje napad članice Evropskog parlamenta, Viole von Cramon na LGBT aktivistu Predraga Azdejkovića i pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Borisa Milićevića zbog kritika upućenih organizatoru EvroPrajda Goranu Miletiću.

Smatramo zabrinjavajućim da Viola von Cramon koristi svoju političku moć i poziciju da putem svog tviter naloga ućutka legitimnu i demokratsku raspravu o rezultatima EvroPrajda i negativnom uticaju na lokalnu LGBT zajednicu i daje bezrezervnu podršku Goranu Miletiću. Smatramo da time Viola von Cramon ne želi dobro srpskoj LGBT zajednici, već anti-demokratski želi da zaustavi da nezadovoljstvo srpske LGBT zajednice izađe na videlo.

Srpska LGBT zajednica i LGBT aktivisti imaju pravo da budu nezadovoljni rezultatima EvroPrajda u Beogradu i da budu nezadovoljni radom Gorana Miletića kao glavnog organizatora i da to nezadovoljstvo javno iskazuju i da traže odgovornost! Zbog toga osuđujemo postupak Viole von Cramon i zahtevamo da se ubuduće ne meša u rasprave unutar naše zajednice, jer nije nadležna niti dobrodošla!

ČITAJTE:  Bivši poljski premijer tužio novinara zbog tvrdnji da je gej

Ova praksa samo pokazuje ono što se već godinama unazad ponavlja, da je Beograd Prajd kidnapovan od strane švedske organizacije Civil Rights Defenders i da uz pomoć stranih političara vrše pritisak na Srbiju, dok ih apsolutno ne zanima stavovi i položaj srpske LGBT zajednice, naročito ne nakon Prajda kada se vrate u svoje mirne i tolerantne evropske domove.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.