GLIC osuđuje napad Viole von Cramon na srpske LGBT aktiviste


Gej lezbejski info centar osuđuje napad članice Evropskog parlamenta, Viole von Cramon na LGBT aktivistu Predraga Azdejkovića i pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Borisa Milićevića zbog kritika upućenih organizatoru EvroPrajda Goranu Miletiću.

Smatramo zabrinjavajućim da Viola von Cramon koristi svoju političku moć i poziciju da putem svog tviter naloga ućutka legitimnu i demokratsku raspravu o rezultatima EvroPrajda i negativnom uticaju na lokalnu LGBT zajednicu i daje bezrezervnu podršku Goranu Miletiću. Smatramo da time Viola von Cramon ne želi dobro srpskoj LGBT zajednici, već anti-demokratski želi da zaustavi da nezadovoljstvo srpske LGBT zajednice izađe na videlo.

Srpska LGBT zajednica i LGBT aktivisti imaju pravo da budu nezadovoljni rezultatima EvroPrajda u Beogradu i da budu nezadovoljni radom Gorana Miletića kao glavnog organizatora i da to nezadovoljstvo javno iskazuju i da traže odgovornost! Zbog toga osuđujemo postupak Viole von Cramon i zahtevamo da se ubuduće ne meša u rasprave unutar naše zajednice, jer nije nadležna niti dobrodošla!

ČITAJTE:  Beleži se trend HIV pozitivnih u Srbiji

Ova praksa samo pokazuje ono što se već godinama unazad ponavlja, da je Beograd Prajd kidnapovan od strane švedske organizacije Civil Rights Defenders i da uz pomoć stranih političara vrše pritisak na Srbiju, dok ih apsolutno ne zanima stavovi i položaj srpske LGBT zajednice, naročito ne nakon Prajda kada se vrate u svoje mirne i tolerantne evropske domove.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.