Gej pingvini u berlinskom zoo vrtu usvojili – jaje

U Berlinu je pre dve nedelje održana Parada ponosa na kojoj su učestvovale desetine hiljada ljudi, ali jedan muški par posebno izaziva pažnju javnosti i danas…

Par mužjaka kraljevskih pingvina u berlinskom zoo vrtu ispunjava dugotrajnu ambiciju – oni žele da postanu roditelji, te su usvojili jaje koje je odbacila njegova majka.

Skiper i Ping su i ranije pokazali svoje instinkte za negovanjem potomstva, tako što su, umesto da leže na jajima, koristili kamenje ili čak ribe, kaže portparol zoo vrta.

Prvi susret sa pravim jajetom su imali prošlog meseca kada je ženka kraljevskog pingvina odbacila svoje jaje i njih dvojica su odmah skočili na priliku.

Čuvari zoo vrta su stavili pred muški par jaje i pingvini su momentalno znali šta ima je činiti.

To ne treba da čudi, jer u divljini, tradicionalni parovi pingvina inače dele obaveze oko inkubacije.

“Oni su u istopolnoj vezi. I pokazali su normalno ponašanje oko uzgoja potomstva. Ali do sada nisu imali jaje, pa su koristili zamenu poput kamena, da bi zadovoljili potrebu za negovanjem. To se dosta često dešava kod pingvina koji žive u zatočeništvu, ali i u prirodi, ukoliko nemaju adekvatnog partnera za parenje. Siguran sam da će biti odlični roditelji, s obzirom kako se sada ponašaju”, kazao je Norbert Kamel, čuvar u zoo vrtu.

Izvor: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.