Gej pingvin Sfen uginuo u Sidneju


Kada je Sfen, gej pingvin uginuo u Sidneju ranije ovog meseca, njegov partner Medžik počeo je da peva.

Žutonogi pingvini Sfen i Medžik postali su simboli istopolne ljubavi 2018. godine nakon što je osoblje akvarijuma primetilo dva mužjaka kako zajedno grade gnezdo i dalo im jaje da inkubiraju.

Njihova veza inspirisala je pojavljivanje na svetski poznatoj gej paradi Mardi Grasa u Sidneju i pojavljivanje u Netfliks seriji Atipical.

Sfen je imao skoro 12 godina kada je uginuo ranije ovog meseca, navodi se u saopštenju SEA LIFE Sidney u četvrtak. Žutonogi pingvini imaju prosečan životni vek od 12 do 13 godina.

Osoblje je odvelo Medžika da vidi Sfenovo telo kako bi shvatio da se neće vraćati kući. Kada je stigao do Sfena, Medžik je odmah počeo da peva, a nedugo zatim i ostalih 45 pingvina u koloniji.

ČITAJTE:  Koji grad je najliberalniji na svetu ove godine?

Žutonogi pingvini mogu da ispuštaju zvukove u rasponu od trube do rike koje njihovi partneri obično mogu prepoznati u vokalizaciji drugih pingvina u koloniji.

„Ljubavna priča Sfena i Medžika obuzela je svet i bila mi je čast poželeti dobrodošlicu domaćim i međunarodnim fanovima“, rekla je Rejčel Dili, glavni direktor SEA LIFE Sidnejskog akvarijuma.

„Fokus tima je sada na Medžiku, koji će se uskoro pripremati za svoju prvu sezonu gnežđenja bez Sfena.“

Na veb stranici Akvarijuma, mnogi ljubitelji pingvina ostavili su poruke u kojima govore o radosti i inspiraciji koju su pingvini doneli u njihove živote.

„Superzvezdani pingvinu, Sfene, hvala ti što postojiš. Nedostajaćeš nam“, rekao je Indah.

Izvor: N1info


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.