Gej parada podelila Vladu


Parada ponosa koja je najavljena za 17. septembar ove godine podelila je srpske ministre.

Dok jedni izričito odbijaju da se pojave na Prajdu, drugi tvrde da ne znaju šta će tog dana da rade, treći navode da se zalažu za prava LGBT populacije, a četvrti mudro ćute.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se neće odazvati pozivu da učestvuje na Paradi ponosa, najavljenoj za 17. septembar. On je ponovio da je njegova obaveza da se svima na tom skupu garantuju prava i slobode.

– Nemam nameru da idem. Nisam neko ko je oduševljen takvom manifestacijom. Bez obzira na to, moja obaveza je, i to sam uspeo da ostvarim, da se njima garantuje pravo da čine ono što je deo njihove slobode i njihovih prava i zbog toga sam zadovoljan – rekao je Vučić i dodao da je svako drugi od predstavnika vlasti, iz Predsedništva ili Vlade Srbije, slobodan da ide kud hoće.

ČITAJTE:  Hrvatski predsednik autovao hrvatskog ministra

S druge strane, članovi Vlade su, kada je Parada ponosa u pitanju, duboko podeljeni.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović kazao je za “Alo!” da neće ići na gej paradu.

– Moj stav o ovom pitanju je poznat od ranije. Kao predsednik jedne narodne i konzervativne partije koja poštuje ljudske slobode i prava smatram da su pitanja seksualne orijentacije, pa i one prema suprotnom polu krajnje privatna i da takve treba da ostanu, bez javnih promocija ili nametanja kako na uličnim manifestacijama tako ni kroz udžbenike i nastavne programe – istakao je Popović.

Sličnog je mišljenja i njegov kolega ministar prosvete Mladen Šarčević.

– Poštujem svačija prava, jer sam tako vaspitan. Ja zastupam decu i porodice, pa ne priliči da idem na skupove koji ne zastupaju iste vrednosti – kazao je on za “Alo!”.

ČITAJTE:  Autovao se niški glumac Uroš Milojević

Ministarka pravde Nela Kuburović istakla je da je septembar još uvek daleko.

– Još uvek je 17. septembar daleko i ne znam kakve ce mi biti obaveze tog dana, ali ce se svakako neko ispred Ministarstva pravde pojaviti – kazala je ona za “Alo!”.

Sa druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović navela je da je njen stav kada je u pitanju Parada ponosa u javnosti dobro poznat.

– Podsetiću Vas da sam i ličnim političkim angažmanom doprinela promociji poštovanja zagarantovanih prava svih građana Srbije, pa i pripadnika LGBT populacije – rekla je ona za “Alo!”.

Izvor: ALO!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Za ministra Šarčevića: i neki od nas zastupaju decu i porodice, ali nam država ne dozvoljava da to i pokažemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.