Gej lik prvi put u jednoj Diznijevoj tinejdžerskoj seriji


Glavni lik popularne tinejdžerske serije kanala Dizni “Endi Mek” (Andi Mack) otkriće, tokom njenog nastavka, da je gej, što je prvi put u jednoj seriji tog kanala.

Lik 13-ogodišnjaka Sajrusa Gudmena, koga igra Džošua Raš, to će saopštiti na početku druge sezone serije, čije emitovanje počinje u petak 17. oktobra.

U seriji, koja je počela da se emituje ranije ove godine, glavni lik devojčice Endi shvata da je devojka, za koju je mislila da je njena starija sestra, ustavri njena majka. U novoj sezoni, Sajrus počinje da se zaljubljuje u Endinu simpatiju, i to poverava svom drugu.

Dizni je saopštio da svojoj publici želi da pošalje snažnu poruku o potrebi za inkluzijom i poštovanjem ljudskosti.

ČITAJTE:  Igor Koruga: Plesnim performansom o queer nasleđu

“Dizni je posvećen stalnom stvaranju likova koji su pristupačni svoj deci i koji se odnose na svu decu”, navodi se u saopštenju.

“Budući da sve veći broj mladih ‘izlazi iz ormana’ izjašnjavajući se kao LGBT osobe, ‘Endi Mek’ će predstaviti njihov život i iskustva”, izjavila je direktorka kanala Sara Kejt Elis, dodajući da je Dizni lider kada je inkluzija LGBT osoba u pitanju.

Serija “Endi Mek” je najgledanija serija među devojčicama sredenjeg uzrasta od 10 godina, i najpopularnija serija na svim platfomama Dizni kanala u 2017. godini, navodi Jahu.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.