Gej glumac brutalno pretučen

Napadači ga davili, vešali i polivali izbeljivačem!

Američki glumac Džasi Smolet brutalno je napadnut u Čikagu, a motiv napadača bili su njegova boja kože i seksualno opredeljenje.

Glumac koji je 2015. u emisiji Elen Dedženeres objavio da je homoseksualac, pušten je iz bolnice nakon što mu je ukazana pomoć.

Smolet je najpre pet sati bio zaglavljen na aerodromu, o čemu je obavestio pratioce na društvenim mrežama, i zatim je krenuo kući u kasnim večernjim časovima. Na ulici su ga zaskočila dvojica muškaraca. Pretukli su ga, polivali ga izbeljivačem i oko vrata mu stavili omču.

Napadači su, prenose američki mediji, vikali glumcu da je “crna pe*erčina” i da ne sme da dolazi “na MAGA teritoriju”. “MAGA” je, inače, bio slogan Donalda Trampa tokom predsedničke kampanje, i znači “učinimo Ameriku ponovo veličanstvenom”.

FBI istražuje ovaj napad jer ima sve elemente ne samo zločina iz mržnje, već i unapred planiranog napada, prenosi “Dejli mejl”. Smoletu su ranije stizale pretnje na društvenim mrežama, a pošto je objavljivao da mu avion neće poleteti i da će se ipak vratiti kući, moguće je da su napadači pratili njegovo kretanje.

Smolet živi u Čikagu dok snima popularnu seriju “Empire” za “Foks”, a produkcija je najavila da će pojačati obezbeđenje na setu.

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.