Fudbalski meč završen pre isteka zbog anti-gej parola


Selekcija SAD plasirala se u finale Lige Nacija pobedom nad večitim rivalom 3:0 uz dva gola Pulišića, jedan Mekkenija, i čak četiri crvena kartona.

Ipak, udarna vest sa ove utakmice odigrane u Las Vegasu je njen završetak pre nego što je isteklo regularnih 90 minuta inače potpuno haotičnog meča.

Glavni sudija Ivan Barton, koji je produžio meč 12 minuta, odsvirao je kraj mnogo ranije zbog konstantnih pogrdnih povika meksičkih navijača upućene LGBT populaciji.

Zvaničnici KONKAKAF federacije su nakon meča saopštili da ti povici nisu razlog prekida meča, već je to bila diskreciona odluka samog arbitra međutim jasno je da je Barton tako postupio upravo zbog uvreda, kako konstatuju američki mediji.

ČITAJTE:  Gej par iz Italije oduševljen Srbijom

Meksičkih navijača bilo je u velikom broju u Nevadi, sporadično su uzvikivali anti-gej parole, i nije im prvi put da to rade, zbog čega je već jednom meksičski Savez kažnjen novčano sa 104.000 dolara, i to tokom prethodnog Mundijala.

Pored problema na tribinama, haotično je bilo i na samom terenu gde je sudija imao pune ruke posla da primiri usijane glave na obe strane.

Nije imao kud, pa je čak četvorici pokazao crveni karton, po dvojici na obe strane. Kod Amerikanaca “pocrveneli” su Mekkeni (71) i Seržinjo Dest (86), a kod “Sombrerosa” Montes (68) i Arteaga (86).

Amerikanci su već vodili 2:0 kada je izbila i najveća gužva na terenu, gotovo masovna tuča – pošto je Montes zaradio direktan crveni karton zbog grubog starta sa leđa.

ČITAJTE:  Gej teniser suspendovan zbog nameštanja mečeva

U nastavku, Mekkeni je još jednim golom dotukao Meksikance i potvrdio trijumf i plasman u finale.

Taj gol je pojačao ionako narasle tenzije i na terenu i na tribinama – došlo je do sukoba i među navijačima, čuli su se potom i pomenuti povici zbog kojih je sudija, kako navode Amerikanci, i prekinuo meč.

Istina, bilo je svega na ovoj utakmici, pojedini igrači su i pocepanih dresova završili meč (Mekkeni) pa je moguće da je glavni arbitar odvirao kraj i kako bi predupredio nove nevolje i eventualnu eskalaciju sukoba.

Amerikanci će u finalu igrati protiv Kanade koaj je noćas savladala Panamu rezultatom 2:0.

Pogledajte još scena sa tribina među navijačima Meksika, leteli su razni predmeti, čaše, svega je bilo na tom delu tribine.

ČITAJTE:  Gruzija ograničava prava LGBT zajednice

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.