Fotografije iz „klinike za torturu“ gde gej ljude „leče“ silovanjem

Lezbejka fotografkinja pritajeno je fotografisala preteću ustanovu u Ekvadoru gde su gej ljudi nasilno „lečeni“ od homoseksualnosti.Zatvorenici su prebijani, izgladnjavani i terani da se mole i ribaju toalete, a neki od njih su bili podvrgavani „vaspitnom silovanju“.

Paola Peredez (31) prijavila je svoje roditelje i privolela ih da glume potencijalne klijente koji žele da „izleče“ svoju ćerku, kako bi proučila tajnovito mesto.Klinike se predstavljaju kao centri za lečenje alkoholizma i narkomanije, kaže Peredez, ali u stvarnosti imaju daleko mučniju svrhu.

Peredez je pokrenula kampanju za prikupljanje sredstava za borbu protiv takvih klinika.Takođe, mesecima je razgovarala i sa bivšim zatvorenicima takvih klinika kako bi uradila foto-esej u kome je ona model kako bi prikazala okrutnosti kojima su oni bili izloženi.

Niko od bivših zatvorenika ovih „klinika“ nije smeo da izađe iz anonimnosti.U Ekvadoru postoji približno 200 ustanova za „lečenje“ gejeva, lezbejki i transseksualaca.Izvor: borismilicevic.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.