Fotke iz mladosti koje dokazuju da je Končita uvek bila Končita

Eurosong je 2014. godine izbacio gledaoce iz svojih fotelja, izazvao nekoliko podignutih obrva i iščašenja donje vilice nakon pobede Končite Vurst, u narodu poznatija kao “bradata žena”, sa pesmom “Rise Like a Pheonix”. Ono što radikalne feminstkinje pokušavaju da dokažu četiri decenije, transseksualci izvode – menjanje pojma rodne uloge.

Po mišljenju mnogih muzičkih kritičara i laika Končita je bila samo “medijska patka”, odnosno cirkus za narod kako bi se skrenula pažnja i odnela pobeda na šljaštećem takmičenju. Naizgled žena, ali sa bradom i glasom muškarca još uvek pravi probleme u javnosti koja se pita – ko je zapravo Končita Vurst?

Ona je alterego Tomasa Neuvrita poreklom iz Austrije.

Končita je uvek bila sa njim, ali joj je bila potrebna decenija i po pre nego što je izašla na svetlost dana. Mnogi izvođači na pop sceni se kunu u svoje detinjstvo i različitost (Lejdi Gaga u tebe gledamo), ali fotografije i snimci iz mladosti ne pokazuju nikavu različitost, niti jedinstvenost. Tomas je od malih nogu oblačio stvari koje po rodnoj podeli pripadaju ženama. U svojoj kući, pred svojim roditeljima se osećao dovoljno sigurno da se izrazi onako kako želi.

Tomas se kao tinejdžer prijavio za austrijsku verziju takmičenja “Ja imam talenat” 2007. godine.

Oduševio je žiri i publiku svojim glasom i obezbedio sebi drugo mesto u finalu. Posle uspeha 2007. godine, odlučio je da oživi svoj alterego Končitu koja mu je donela svetsku slavu i svojevrsnu nadu u prihvatanje različitosti.

Širom Evrope homoseksulci, lezbejke, bi i trans osobe neretko su odbačene od strane društva, porodice i prijatelja. Iako je Končita predstavljena kao sprdnja, ispostavilo se da je uspela da uđe u svaki dom širom našeg kontinenta i da je prihvatimo jer je ona ono što jeste – Končita.

Izvor: Noizz

One comment

  1. Ja ponekad nosim haljinu ,sminkam usta ,imam ofarbanu malo duzu kosu a potpuno sam heteroseksualne orjentacije, ja samo volim tako da izgledam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.