Fortnite na udaru zbog podrške LGBT zajednici


Epic Games koji stoji iza Fornite, jedne od najpopularnijih i najuspešnijih igrica ikada, otvorio novi Rainbow Royale event u čast LGTBQIA+ zajednice. Tim povodom igrači će moći da otključaju brojne nagrade i to sve do 28. jula, ali čini se da nisu svi oduševljeni ovim potezom ekipe iz Fortnite.

– Pridružite nam se u proslavi predivne Fortnite LGTBQIA+ zajednice sa našim Rainbow Royale eventom! Svi su dobrodošli! – poručili su diveloperi igre najavljujući nekoliko besplatnih nagrada ovim povodom koje se mogu naći na njihovom šopu.

Vest je međutim dočekana sa mešovitim reakcijama. Mnogo je onih koji smatraju da u gejmingu nema mesta za promociju homoseksualizma pod, kako kažu, izgovorima jednakosti. Ima i gejmera koji ističu da to vređa njihova hrišćanska uverenja i prete bojkotom čuvene igre već otkazujući pretplatu.

ČITAJTE:  Ruskinje kažnjene zbog ljubljenja u videu

Iz Fortnite su ostali pri svojoj prvobitnoj odluci jer smatraju da su LGBT podjednako važni članovi njihove zajednice.

Inače, uprkos uvreženom mišljenju da su igrice rezervisane za strejt muškarce, ispostavilo se da su 41 odsto gejmera zapravo žene. Uz to, 10 odsto punoletnih gejmera se deklariše kao gej. Pitanje je samo kako je zajednica u kojoj ljudi svakako preferiraju da ostanu anonimni iza svojih online nikova, odjednom postala leglo homofobije.

Izvor: Noizz.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.