Football Manager 2018 „uveo“ gej igrače


Jedna od najpopularnijih sportskih simulacija uvela je novu opciju u svoje redove – gej fudbalere.

Majls Džejkobson, jedan od direktora Sports Interactive studija, objasnio je za DigitalSpy da će pojedini fiktivni igrači u Football Manager 2018 igri imati mogućnost da se izjasne kao gej, što će igrači videti u sekciji igre, u kojoj se pojavljuju vesti.

Neće svi igrači imati ovu mogućnost, samo neki i to „random“ odabrani, a pomenuti direktor je rekao da se ekipa odlučila da omogući nekim likovima da se izjasne kao gej, jer i u stvarnom fudbalu postoje gej igrači. Da bi integracija prava gej osoba ostala nepovređena, Džejkobson kaže da se kontaktirali posebnu „Kick It Out“ LGBT grupu, dok su radili na igri.

Jasno nam je da je među profesionalnim igračima određeni broj njih gej, ali nam je jasno i da ne žele da se otvore i to javno kažu“, rekao je Džejkobson i dodao: „Şmatram da je to uvrnuto, da imamo takvu situaciju u profesionalnom fudbalu, zbog čega smo i odlučili da uvedemo ovako nešto i pokažemo svetu da to nije ništa strašno i da to može biti pozitivna stvar. Smatram da je suluda da u 2017. godini ljudi nisu u mogućnosti da budu ono što jesu“.

Ova opcija će biti „isključena“ za novoregistrovane igrače, ali i u zemljama koje su poznate po homofobnim ispadima i u zemljama u kojima je biti gej zabranjeno na bilo koji način.

Želimo da ova opcija bude shvaćena kao potpuno normalna, prirodna stvar, kao što je noramlno biti gej“, zaključio je direktor studija koji razvija igru.

Izvor: Mondo


ČITAJTE:  Dušan Kaličanin otkriva šta je sve trpeo jer je igrao gej likove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.