Festival jevrejskog i izraelskog LGBTI filma od 15. i 16. maja u KC Grad


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT), koji se u celom svetu obeležava 17. maja, treći put u Beogradu biće održan FaLaFel – Festival jevrejskog i izraelskog LGBTI filma od 15. i 16. maja u Kulturnom centru Grad (KC Grad), saopštila je nevladina organizacija Haver Srbija.

Otvaranje festivala je u subotu, 15. maja u 17 časova.

Kako navode organizatori, FaLaFel funkcioniše kao most koji povezuje društvo u kome živimo sa izraelskom, jevrejskom i LGBT+ kulturom i zajednicama.

„Festivalski program uključuje projekciju filmova, izraelsku i jevrejsku kuhinju, izložbu fotografija i druge kulturne i društvene aktivnosti. Program se dotiče različitih društvenih pitanja u kontekstu borbe protiv predrasuda, diskriminacije, antisemitizma i ksenofobije i ohrabruje publiku da razvija kritičko mišljenje u odnosu na ova pitanja“, navodi se u saopštenju.

ČITAJTE:  Elton Džon postao EGOT

Organizator festivala je NVO Haver Srbija, u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu, Merlinka filmskim festivalom, ROI zajednicom za grasrut programe i NVO XY Spektrum. Više informacija o programu na ovom linku.

PROGRAM FESTIVALA

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.