“Fantastična žena” od 24. maja u bioskopima


Ostvarenje “Fantastična žena” reditelja Sebastiana Lelia, nagrađeno Oskarom za najbolji strani film, biće premijerno prikazan 24. maja u bioskopu Sinepleks (Ušće), nakon čega će biti na redovnom repertoaru bioskopa, najavio je Fame solutions.

Film, koji je pored Oskara osvojio još 23 nagrade na prestižnim filmskim festivalima, govori o snažnoj, borbenoj ženi, koja se, nakon gubitka voljene osobe, suprotstavlja svetu koji je osuđuje i diskrimiše, i pored svega, traži lepotu u svemu.

Ovo je definitivno jedna od najtežih stvari koje sam radila u životu, ali i najzahvalnije iskustvo za mene, kaže Daniela Vega koja tumači glavnu ulogu.

Vega je istakla da je bila velika čast raditi sa Leliom, da je u pitanju odličan projekat, a posebno je zahvalna svom partneru u filmu Francisku Rejesu.

ČITAJTE:  Gej imigranti dobijaju podršku i prihvatanje u Americi

Kako je i sam reditelj rekao, ovaj film je otvorio vrata slobode i velikih stilskih mogućnosti.

Voleo bih da se gledaoci povežu sa Marinom. Bez obzira na lična ubeđenja, vrednosti, viziju sveta, želeo bih da je razumeju, da saosećaju s njom. Želim da gledaoci budu otvoreni ka izazovnom putovanju koje nosi ovaj film i da to čine otvorenog uma. Želim da pronađu lepotu u svemu što ih okružuje, rekao je Lelio.

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica, Orlando ima svoju štampariju i planiraju zajedničku budućnost.

Međutim, Orlando iznenada umre i Marina ostaje potpuno sama, pod pritiscima i optužbama Orlandove porodice, ali i policije koja počinje da istražuje njenu eventualnu umešanost u Orlandovu smrt.

ČITAJTE:  Kolege traže da se Kevinu Spejsiju dopusti da glumi

S druge strane, Orlandova bivša žena joj zabranjuje da prisustvuje sahrani, dok je Orlandov sin izbacuje iz stana.

Imajući u vidu da je Marina transrodna žena, za veći deo Orlandove porodice njen seksualni identitet je sramotan i nenormalan.

Marina tada odlučuje da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko ja ona zapravo – složena, snažna, iskrena i fantastična žena.

Izvor: Dnevnik


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.