Family guy bez šala na račun LGBT osoba


“Kultura se menja, menjamo se i mi. Klima je drugačija, kultura je drugačija i naši pogledi na život su drugačiji. Sve to je oblikovano realnošću oko nas i smatram da se emisija mora malo zarotirati i razviti na nekoliko različitih načina”, dodao je Rič Ejpel, jedan od izvršnih direktora serije.

Prema rečima izvršnih direktora popularne animirane serije, oni će prestati snimati i emitovati epizode sa šalama na račun LGBT osoba, piše Indipendent.
Kao razlog navode da je vreme da se serija promeni.

Izvršni direktori Rič Ejpel i Alek Sulkin su izjavili da je vreme da se serija razvije, ali da će ostati dosledna sebi.
“Kultura se menja, menjamo se i mi. Klima je drugačija, kultura je drugačija i naši pogledi na život su drugačiji. Sve to je oblikovano realnošću oko nas i smatram da se emisija mora malo zarotirati i razviti na nekoliko različitih načina”, dodao je Ejpel.

ČITAJTE:  Američki predsednički kandidati razlikuju se u stavovima o LGBTQ pravima

Serija je prvi put emitovana 1999. godine, a producenti tvrde da je vreme da se emisija promeni nakon 20 godina emitovanja, zbog promene u kulturi i društvu.

“Ako pogledate epizode iz 2005. i 2006. i uporedite ih sa emisijama iz 2018. i 2019. videćete da postoji nekolicina razlika. Neke stvari koje smo lako ‘gurali’ u program tada, danas ne možemo jer više nije prihvatljivo da se to radi. Poseban akcent će se staviti na šale vezane za LGBT populaciju”, rekao je Sulkin.

Animirana serija se već dugo smatra kontroverznom, jer konstatno pomera granice prihvatljivog.

Izvor: Nedeljnik


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.