EU mu ne dozvoljava da ukine LGBT prava


Lider poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski požalio se na predizbornom mitingu u Zbučinju da u Evropskoj uniji (EU) ne mogu da se ukinu prava LGBT manjinama, a optužio je i poljske sudove da su pod uticajem LGBT ideologije zato što ukidaju zabrane LGBT marševa ravnopravnosti u poljskim gradovima.

„Problem je to što kada bi zavisilo od mene, bilo bi jasno. Moj brat, Varšavljanin, Leh Kačinjski kada je bio gradonačelnik Varšave to je zabranio. Ali tu je pitanje propisa Evropske unije. I ukidaju nam zabrane. I (poljski) sudovi nam zabrane ukidaju jer su generalno pod uticajem te ideologije“, odgovorio je Kačinjski na pitanje na mitingu šta namerava da radi sa tzv. marševima ravnopravnosti.

Lider poljskih konzervativaca na pitanje iz mase kada će u Poljskoj biti uvedeni takvi zakoni da „oni u bojama duge“, inače simbolu LGBT borbe protiv diskriminacije, prestanu da imaju više prava, odgovorio je da se u EU to ne može, javlja danas poljska privatna televizija TVN24 sa nedeljnog mitinga u tom gradu na istoku Poljske.

ČITAJTE:  Andrej Obradović od četvrtka štrajkuje glađu

Kačinjski je obećao okupljenim pristalicama da se protiv marševa ravnopravnosti treba boriti mirno, drugačije, ograničavajući ih.

„Treba drugačije, mirno da se to ograniči. Na takav način da ne uništava poljsku kulturu, poljsku crkvu. I za to ćemo se boriti“, kazao je Kačinjski.

LGBT manjine postaju pred parlamentarne izbore 13. oktobra centralna tema predizborne kampanje, poput bauka izbeglica i migranata koji su u jeku migracijske krize u jesen 2015. godine izneli na vlast konzervativce Jaroslava Kačinjskog i zasenile su velike afere poput skandala kada je ostavku morao da podnese predsednik donjeg doma poljskog parlamenta Marek Kuhćinjski jer je vladine avione pretvorio u luksuzan besplatni taksi iz Varšave u rodni Žešov na jugu Poljske. Taj „Er Kuhćinjski“, kako su ga nazvali mediji, vozao je besplatno njegovu porodicu i prijatelje iz vladajuće stranke.

Pravo i Pravda sada prigodno predizborne mitinge organizuje kao „porodične piknike“ na kojima obećava Poljacima da će, kao što ih je zaštitila od izbeglica, zaštiti od bolesti, kao što je, kako kažu, LGBT ideologija i rodna ravnopravnost, bolesti kojima, po rečima Kačinjskog, EU nastoji da zarazi Poljsku.

ČITAJTE:  Ruskinje kažnjene zbog ljubljenja u videu

„Hvala našim ženama, našim gospodaricama domova, gospođama Poljske, našim ženama za to što čuvaju ognjišta, što čuvaju vrednosti tako bliske srcu svakog Poljaka. Zahvalni smo za to“, kazao je u nedelju na predizbornom pikniku konzervativaca u Ostšešovu na zapadu Poljske premijer Mateuš Moravjecki.

Poljski premijer obećao je da će Pravo i Pravda ostati na straži tradicionalnih vrednosti, kakve zastupaju udruženja seoskih domaćica koje su ga u Ostšešovu dočekale, a kao zidine tvrđave stajaće, kako je izjavio Moravjecki, protiv „ideoloških kaprica i revolucija u moralu u društvu“.

U predizbornu kampanju pozivima na borbu protiv „LGBT zaraze“ i LGBT marševa ravnopravnosti uključio se aktivno i deo velikodostojnika Poljske katoličke crkve, po zakonu odvojene od države, na čelu sa krakovskim mitropolitom nadbiskupom Marekom Jendraševskim koji je pre nedelju dana izazvao skandal izjavom da je crvenu zarazu – komuniste sada zamenila „zaraza u bojama duge“.

ČITAJTE:  Francuska dobila prvog gej premijera: Gabrijel Atal

Pošto je dobio podršku za borbu protiv LGBT ideologije od poljskih zvaničnika, između ostalih i od predsednika Andžeja Dude, nadbiskup Jendraševski je na kraju hodočašća vernika iz Krakova u najznačajanije poljsko katoličko svetilište u mestu Čenstohova na zapadu Poljske, pred 8.500 vernika pozvao sinoć Poljake na borbu protiv LGBT ideologije i rodne ravnopravnosti.

„Ne budite konformiste i budite budni. Budni da odlučno odbacite onu antropološku grešku koja nam preti u obliku dve vrlo opasne ideologije: rodne ravnopravnosti i LGBT. Hvala vam za molitve pred smrtonosnom pretnjom za našu domovinu i poljski narod koji se od izvesnog vremena nalazi pod ogromnim pritiskom ideologija rodne ravnopravnosti i LGBT“, kazao je sinoć nadbiskup vernicima na kraju hodočašća, javlja list Gazeta viborča.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.