Elton Džon za 75. rođendan obradovao fanove novim albumom


Britanska pop zvezda Elton Džon slavi 75. rođendan novim albumom “Diamonds: The Ultimate Greatest Hits”, izdatim na striming platformama, saopšteno je u Londonu.

Pevač, čije je pravo ime Redžinald Dvajt, rođen je 25. marta 1947. godine na periferiji Londona. Britanska kraljica Elizabeta Druga mu je 1998. godine dodelila titulu viteza za doprinos muzici i posvećenost borbi protiv side.

„Nisam od onih koji se osvrću unazad ili su nostalgični, ali je 75 godina zaista važan rođendan“, rekao je muzičar, koji je tokom 50 godina karijere prodao više od 300 miliona ploča širom sveta.

On je u septembru 2021. objavio novi album „The Lockdown Sessions“, u saradnji sa mladim umetnicima. Potom je u oktobru odložio svetsku turneju pošto je imao operaciju kuka. Na turneju se vratio u januaru.

ČITAJTE:  Singapur: Gej seks više neće biti zabranjen

Muzičar, poznat po ekscentričnoj odeći, oproštajnu turneju “Farewell Yellow Brick Road” započeo je 2018. godine, planirajući više od 300 koncerata tokom tri godine širom sveta, do pojave epidemije koronavirusa.

Autor je hitova kao što su “I’m Still Standing”, “Your Song” i “Crocodile Rock”, a 2019. godine je snimljen film posvećen njegovom životu.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.