Elton Džon optužio Vatikan za licemerje


Elton Džon optužio je na svom Tviteru Katoličku crkvu za licemerje. Poznati muzičar oglasio se povodom stava Crkve da neće dati blagoslov gej brakovima, dok je istovremeno profitirala od njegove filmske biografije, “Roketmen”.

– Kako Vatikan može da odbije da blagoslovi gej brakove jer su “grešni”, a onda da bez problema zarađuje od investicija u “Roketmen”, filma koji slavi sreću koju sam pronašao u braku s Dejvidom? – zapitao se Džon na Tviteru.

Katolička crkva nedavno je potvrdila svoj stav povodom istopolnih zajednica, nazivajući ih “izborom” koji uključuje “seksualne aktivnosti van braka”. Kao takve, Vatikan ih vidi kao greh i nastavlja da Bog “ne može i neće blagosloviti greh”, piše Ultimate classic rock.

ČITAJTE:  Većina Grka je protiv usvajanja dece u istopolnim brakovima

Elton Džon, jedno od najpoznatijih i najupadljivijih lica LGBTQ zajednice, objavio je na svom Tviteru izveštaj “Daily Beast” iz 2019. godine u kome se navode neke finansijske investicije Vatikana. Među njima je 4,5 miliona dolara investiranih u produkciju dva filma “Men in Black: International” i “Rocketman”.

Izvor: Telegraf.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.