Elton Džon emotivan na svečanosti – 25 godina Fondacije AIDS

Elton Džon pun emocija i sa suzama u očima proslavio je 25. godišnjicu svoje Fondacije AIDS na gala dobrotvornoj večeri u Njujorku na kojoj je sakupljeno oko 4,4 miliona dolara, i poručio okupljenim da će se okončati epidemija side do 2030. godine.

Napore Eltona Džona da skrene pažnju na borbu protiv side hvalili su bivši američki predsednik Bil Klinton, guverner Njujorka Endru Kuomo, i pevačica Areta Frenklin, koja je zatvorila proslavu seriju pesama.

Pevač je na bini bio sa suzama u očima kada je Džin Vajt, majka Rajana Vajta, američkog tinejdžera koji je postao lice kampanje za skretanje pažnje na HIV virus tokom krize 1980-ih, govorila kako je pevač posetio njenog sina dok je bio bolestan i finansijski pomogao njenu porodicu.

Ona je nazvala Eltona Džona njenim “anđelom čuvarem”.

Sedamdesetogodišnji pevač rekao je da je mrzeo sebe u vreme kada je posetio Rajana Vajta i da mu je porodica Vajt pomogla da se promeni na bolje.

“Porodica Vajt je zapalila sveću u mojoj duši. Šest meseci posle Rajanove smrti potražio sam pomoć i postao trezan”, rekao je Džon.

Elton Džon AIDS fondacija (Elton John AIDS Foundation) pokrenuta je 1992. u SAD, a godinu dana kasnije u Velikoj Britaniji.

Te dve organizacije od tada su sakupile više od 385 miliona dolara, i Elton Džon je rekao da je 98 odsto sakupljenog novca upotrebljeno da pomogne drugima.

Voditelj dobrotvorne večeri Eltona Džona bio je Nil Patrik Haris, a prisutvovali su izmedju ostalih pevači Bili Džoel, Sting, Šeril Krou i Maksvel, i glumice Glen Klouz i Suzan Luči.

Pevačicu Aretu Frenklin, koja je zatvorila trosatnu ceremoniju pesmama kao što su “I Say a Little Prayer” i “Freeway”, Elton Džon je nazvao najvećom pevačicom svih vremena.

ČITAJTE:  Danijel Njuman: Test za koronu me je koštao 8.500 evra

Izvor: N1info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.