Elton Džon “duboko uznemiren” zbog Putina

Proslavljeni pevač Elton Džon kritikovao je ruskog predsednika Vladimira Putina, zbog njegovih stavova po pitanju LGBT prava, kao tvrdnje da su liberalne vrednosti prevaziđene.

Putin je nedavno, u intervju Fajnenšel tajmsu, rekao da je “liberalna ideja postala zastarela” i da je “došla je u sukob sa interesom velike većine stanovništva”.

Putin je rekao i da Rusija nije homofobna, ali da mu se spremnost zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu neodređenost čini preteranom.

“Tradicionalne vrednosti su stabilnije i važnije milionima ljudi, nego ta liberalna ideja koja, po mom mišljenju, zapravo nestaje”.

Elton Džon mu je poručio da se uopšte ne slaže sa tim stavom, navodeći da je duboko uznemiren zbog onoga što je pročitao.

“Vidim licemerje u vašem komentaru da želite da LGBT osobe budu srećne i da sa time nemate problem. A, ipak, ruski distributeri su tako teško cenzurisali moj film ‘Roketmen’ izbacujući sve u vezi sa tim da sam ja našao istinsku sreću kroz 25-godišnju vezu sa svojim prartnerom Dejvidom, podižući svoja dva prelepa sina”, naveo je on.

Pevač je napisao i da je za njega to licemerje, prenosi N1.

“Drago mi je da živim u delu sveta gde vlade priznaju univerzalno ljudsko pravo da možemo voleti koga god želimo”, zaključio je pevač.

Ruski predsednik je, u međuvremenu, odgovorio na pevačeve kritike.

“Lično, veoma poštujem Eltona Džona. On je genijalan muzičar u čijim pesmama svi uživamo. Međutim, mislim da ovaj put greši!”

Putin tvrdi da ruske vlasti imaju “relaksiran odnos prema LGBT populaciji i da nemaju predrasude”, ali da pitanja rodnog identita mogu da donose samo odrasli ljudi i da bi maloletnike trebalo “ostaviti na miru”, rekao je on u Osaki gde prisustvoao Samitu G20, i ponovio da je potrebno poštovati tradicionalni način života i većinsko mišljenje.

Izvor: B92

One comment

  1. Putko je običan licemer.Kad si gej, ili transrodna osoba, znaš to od najranijeg detinjstva.A znaju to i tvoji roditelji. Zato je vrhunac licemerja stavljati glavu u pesak i govoriti da maloletnike treba ostaviti na miru…To ostavljanje na miru u praksi znači prepustiti ih nasilju koje nad njima vrše heteroseksualni vršnjaci, a njih je 90%! Zato se mnogi mladi gejevi, pogotovo baš u Putkovoj Rusiji odlučuju da prekinu svoj život. I ruska pravoslavna crkva je saučesnik u ovome…Čitavi zakoni i praksa u toj i takvoj Rusiji su smišljeni da se gejevi prirodnim putem, t.j. samoubistvom svedu na minimum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.