Elen Dedženeris dobija Zlatni globus za životno delo


Elen Dedženeris će iduće godine biti uručena nagrada za životno delo na dodeli Zlatnih globusa, čime će se američkoj komičarki odati priznanje za njenu 25 godina dugačku karijeru na američkoj televiziji, objavili su u ponedjeljak organizatori.

Dedženeris (61) je tek druga dobitnica nagrade za životno delo na televiziji, koja je uvedena prošle godine i ekvivalent je nagradi Sesil B. De Mil za dostignuća na filmu. Naziv je dobila po komičarki Kerol Barnet (85), petorostrukoj dobitnici Zlatnog globusa, kojoj je prošle godine dodeljena inauguralno na ceremoniji održanoj u januaru.

Dedženeris, jedna od najistaknutijih slavnih gej žena karijeru je započela u stand ap komediji pre nego što je prešla na televiziju. Trenutno je voditeljka dnevnog tok šoua “Ellen DeGeneres Show.”

ČITAJTE:  Dodeljena Merlinka nagrada za najbolji kvir film na FEST-u

“Osim što je uspešna u svom poslu na televiziji Dedženeris je filantropkinja, progovara o onima koji nemaju prava glasa i širi dobrotu i radost putem svoje platforme”, rekao je Lorenco Soria, predsednik Udruženja holivudskih stranih novinara (HFPA) koja dodeljuje Zlatne globuse.

Dedženeris je već dobitnik dva najviša priznanja u SAD, predsedničke medalje slobode i nagrade Mark Tven za američki humor. Uz rad na televiziji, Dedženeris je pozajmila glas neurotičnoj pacifičkoj plavoj ribi po imenu Dori u animiranim filmovima “Potraga za Nemom” i “Potraga za Dori”.

Svečanost dodele nagrada Zlatni globus za film i televiziju održaće se na Beverli Hilsu 5. januar 2020. Ceremonijom dodele Zlatnih globusa počinje sezona dodele prestižnih filmskih nagrada u Holivudu.

ČITAJTE:  "Topli film" premijerno na Beldocsu 22. maja

Izvor: N1info


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.