Džošua Baset: Ponosan sam što sam deo LGBT+ zajednice


Kada je početkom meseca Džošua Baset u intervjuu spontano rekao da „izlazi iz ormara“, mnogima nije bilo jasno da li se šalio ili je zaista deo LGBTQ+ zajednice.

U novom intervjuu za magazin GQ, mladi pevač potvrdio je da je kvir, te da i dalje traži načine na koje može da iskaže sopstvenu seksualnost.

On je naveo da je intervju snimljen nekoliko meseci pre nego što je objavljen i da se nije premišljao mnogo da li treba da podeli taj deo sebe.

Kada sada ponovo odigrava taj trenutak u glavi – ljubav, mržnju, bes, konfuziju, poruke i pozive koje je dobio – jasno mu je da je uradio pravu stvar. „Dobio sam priliku da kažem ono u šta verujem. Stojim iza svake reči koju sam rekao,“ naveo je on.

ČITAJTE:  Ubio prodavačicu u Kaliforniji jer je okačila LGBT zastavu u radnji

„Čak i da imam neke posledice, radije bih da se bavim njima i živim istinito, nego da život provedem u strahu,“ rekao je.

Baset je dodao i da nije želeo da ima klasičan izlazak iz ormara, jer smatra da društvo dovoljno napreduje – a i ne želi da bude obeležen na pogrešan način.

„U abecedi ima puno slova… Ponekad se vaše slovo promeni, ponekad pokušate sa drugim, drugi put shvatite da niste ono što ste mislili da jeste ili ste možda oduvek znali. Sve ovo može biti istina. Srećan sam što sam deo LGBTQ+ zajednice jer oni prihvataju sve. Ne dozvolite da vam kažu da ljubav nije ljubav. Takvima je ona najpotrebnija.“ zaključio je.

ČITAJTE:  Beri Menilou objasnio zbog čega je decenijama krio svoju seksualnost

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.