“Džoi” odgovorio na optužbe za homofobiju

Iako smo ovu seriju gledali pre “sto” godina, kada se televizijski program pravio drugačije nego danas, mnogi tek sada kritikuju “Prijatelje” i optužuju autore za homofobiju.

U januaru su sve sezone serije postale dostupne na Netflixu, što je “Prijatelje” predstavilo stotinama hiljada “milenijalaca” koji su ostali zapanjeni odsustvom glumaca drugih rasa i LGBT likova.

Met Leblank, glumac koji će uskoro predstaviti treću sezonu emisije “Top Gear” u kojoj je glavni voditelj, komentarisao je te kritike.

“Čuo sam da ljudi kritikuju seriju, ali se ne slažem sa njima, nimalo. Kao što se u emisiji ‘Top Gear’ trudimo da se klonimo bilo kakvog političkog sadržaja i konteksta, tako se ni serija nije uplitala u takve stvari,” rekao je Leblank za britanske medije.

“Naša serija se bavila temama koje odolevaju iskušenjima vremena, kao što su poverenje, ljubav, veze, izdaja, porodica i slično,” rekao je on.

“Prijateljima” je zamereno što su svih šest glavnih likova bili “strejt” belci i belkinje, između ostalog. U seriji se jesu pojavljivali pripadnici LGBT zajednice, ali su uglavnom bili svedeni na “prazne” stereotipe.

Izvor: Mondo

One comment

  1. i meni je serija “Prijateli” bila potpuno strejt, sa njihovim dosadnim , ispraznim životima, gde se sve unapred već tačno zna: najpre život u čoporu (strejt) likova, pa muvanje dva i dva (obavezno muško-žensko) i na kraju brakovi, deca…a u nastavku: otromboljeni hetero likovi , zarozane žene , deca koja ih ne tretiraju , otplata kredita i preispitivanje u stilu: “A šta ću ja sa njom (njim) u opšte?”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.