Devetogodišnjak izvršio je samoubistvo zbog homofobije


Devetogodišnjak iz Denvera izvršio je samoubistvo zbog zlostavljanja u razredu do kojeg je došlo nakon što je rekao je gej, tvrdi njegova majka.

Džemel Majls je prošlog ponedeljka krenuo u četvrti razred i želeo je da se otvori svojim vršnjacima, nakon što je svojoj majci tokom letnjeg raspusta priznao da je homoseksualne orijentacije.

– Izgledao je tako uplašeno kad mi je to izneo. Rekao je: “Mama, ja sam gej” – izjavila je Leja Pirs.

– Mislila sam da se igra, bili smo u autu i pogledala sam iza a on je bio sav zgrčen i preplašen. Odgovorila sam mu: “I dalje te volim”.

Nadajući se da će istu podršku dobiti od svojih drugara u razredu, Džamel je otišao u školu spreman da im se poveri.

– Planirao je da kaže ljudima da je gej jer se ponosi sobom – kaže Leja.

ČITAJTE:  Gana: Usvojen zakon kojim je identifikovanje kao LGBT+ nezakonito

Nažalost, njegovi vršnjaci to nisu mogli da prihvate kao njegova majka. Leja kaže da je Džamal trpeo zlostavljanje, što ga je dovelo do samoubistva. Ona je pronašla beživotno telo svog sina u porodičnoj kući u četvrtak i tvrdi da se Džamal ubio zbog zlostavljanja u razredu, preneo je “Jahu njuz”.

– Bila su potrebna samo četiri dana u školi. Mogu samo da zamišljam šta su mu govorili. Moj sin je rekao najstarijoj ćerki da su mu deca u školi poručila da se ubije. Tužna sam što mi se nije obratio – ističe Leja.

Džamel je vidno prolazio kroz značajnu promenu. Ne samo što je išao u školu nakon priznanja, već se i sam prilagođavao svojoj novootkrivenoj feminiziranosti.

ČITAJTE:  Grčka legalizovala istopolne brakove: Parovi će moći i da usvajaju decu

– Rekao mi je nedavno: “Znam da mi kupuješ stvari za dečake jer sam dečak, ali bih se radije oblačio kao devojčica” – navela je njegova majka.

ODGOVORNOST ZA ZLOSTAVLJANJE

Ovoliki stres nije bio lak teret za jedno dete.

– Kombinacija deteta koje je već pod stresom i toga što se otvorio svojim vršnjacima i načinio se ranjivim je bila toksična. Bio je ponosan na sebe pa je možda očekivao da će druga deca podeliti njegovo uzbuđenje. Ali, većina devetogodišnjaka ne znaju ništa o seksualnosti i ne razumeju je. Nažalost, nadao se nečemu što od njih nije mogao dobiti – rekla je psiholog Barbara Grinberg, specijalizovana za porodične i probleme mladih.

Nije poznato šta je tačno izneto u razgovoru Leje i njenog sina o predstojećem priznanju u razredu. Grinberg je poručila roditeljima da podstaknu svoju decu da razgovaraju o posledicama izlaganja njihovih ranjivosti.

ČITAJTE:  Ruska izdavačka kuća cenzurisala knjigu o Pazoliniju

– Ono što možemo naučiti iz ove tragedije je da pripremimo svoju decu na posledice koje su veoma teške i da budemo pored njih da ih saslušamo nakon toga – rekla je ona.

Džamelova majka se sada fokusira na širenje tolerancije u školama.

– Treba uvesti odgovornost za zlostavljanje. Jer dete zna šta je loše, ono ne želi da neko to njemu radi – istakla je Leja.

Ona takođe smatra da roditelji trebaju biti odgovorni ako njihovo dete zlostavlja drugo.

– Očigledno je da roditelji ili uče svoju decu da budu takva, ili ih tako tretiraju – zaključila je Leja.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.