Detinjstvo manjinskih grupa u Srbiji


Serija Detinjstvo obrađuje ovaj period života pripadnika manjinskih grupa, u prvom redu LGBT zajednice. Tokom realizacije, fokus je proširen i na druga atpična detinjstva što je doprinelo širem sagledavanju izazova koje donosi različitost.

Kroz iskustva onih koji se nisu s lakoćom uklapali u sopstveno okruženje, serijal rekonstruise dogadjaje iz najranjivijeg perioda života, repozicionira ih u svetlu iskustva koje je dolazilo kasnije i traga za odgovorom – Kako živeti sa onim što je prezivljeno?

Sagovornici Milana Nikolića bili su Marko Mihailović (BG Pride), Goran Miletić (Civil Rights Defenders), Aleksandar Savić aka Alexis WandeCunt, dreg kraljica Pride 2021, psihološkinja Ivana Beličević, reperka MC Sajsi, Vanja Bahilj aka Koza na štiklama, jedna od najuticajnih tviterašica na ovim prostorima, Jovan Krivokapić.

ČITAJTE:  Pavle Grbović kritikovao Pašalića zbog ćutanja o Zakonu o istopolnim partnerstvima

Sve tri epizode serijala – Dvorište (spoznavanje različitosti i prvi znaci neuklapanja), Izlaz (susret sa bulingom, izgradnja seksualnog identiteta, autovanje) i Pomirenje (prevazilaženje i prihvatanje sebe) dostupne su na platformi You Tube.

Epizoda 1:

Epizoda 2:

Epizoda 3:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.