Darku Kostiću određen pritvor od 30 dana


Treći osnovni sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana poznatom modnom kreatoru. Iza rešetaka da ne bi uticao na svedoke

MODNI kreator Darko Kostić, osumnjičen da je polno uznemirao maloletnika, zatim da je omogućavao uživanje narkotika, kao i da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad jednim punoletnim mladićem, u nedelju se na saslušanju pred Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu branio ćutanjem. Na predlog Tužilaštva, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i ponovi delo.

Kostić je uhapšen u petak po podne, nakon što mu je policija pretresla stan. On je inače prošlog ponedeljka saslušan u policiji u svojstvu građanina, kada je negirao dela koja mu se stavljaju na teret i kada je pušten. Međutim, nakon određenih provera i pretresa stana, njemu su ipak stavljene lisice na ruke.

ČITAJTE:  Žena u Rusiji osuđena na zatvor zbog minđuša duginiih boja

Kreator je u Treće tužilaštvo doveden u pratnji dvojice policajaca u nedelju nešto pre 11 sati. Sa njima je bio i njegov branilac, advokat Dimitrije Ilić. Bez reči je, spuštenog pogleda prošao pored brojnih foto-reportera, delimično pokušavajući da se prikrije tako što je stavio kapuljaču na glavu.

Prema onome što tvrdi Tužilaštvo, Kostić je 9. juna u svom stanu omogućio jednom mladiću da konzumira narkotike, da bi ga zatim dodirivao po intimnim delovima tela.

– Nekoliko dana kasnije, kako se navodi, pokušao je da napastvuje petnaestogodišnjeg maloletnika L. J. koji je kod njega došao da bi ga fotografisao, a zatim tražio da se skine i legne pored njega. Kad je dečak odbio, Kostić ga je navodno udario nekoliko puta i povukao za majicu, koju mu je tom prilikom pocepao – navode u tužilaštvu.

Maloletnik je istrčao napolje i prema nezvaničnim informacijama došao do portira u prizemlju od koga je tražio da pozove policiju. Zatim je sve ispričao roditeljima, a ovi su podneli krivičnu prijavu, posle čega je “klupko počelo da se odmotava”. Dečak je tvrdio i da mu je Kostić jednom prilikom sipao u piće “kamagru”. Pripadnici MUP u prvom momentu nisu pronašli Kostića u stanu, a ovaj je, kako je kasnije izjavio, saznavši iz medija da ga traže sam otišao da da izjavu.

ČITAJTE:  Prvi slučaj transrodnog deteta u srpskim školama

Prilikom pretresa kreatorovog stana u Novom Beogradu policija nije pronašla narkotike, ali zato jesu nekoliko papira na kojima se sumnja da su tragovi droge. Oni su dati na veštačenje i u Tužilaštvu čekaju rezultate. Pored toga čekaju se i rezultati veštačenja kreatorovog mobilnog telefona, kako bi se utvrdilo da li se dopisivao sa L. J. kao i da se proveri da li postoji još neka sumnjiva prepiska sa nekim drugim osobama pošto se sumnja da ima još oštećenih.

ODBRANA U POLICIJI

PRILIKOM ispitivanja u policiji, Darko Kostić je izjavio da je maloletni L. J. koji je jedan od učesnika takmičenja “Neki novi klinci”, njega spopadao i proganjao. Tvrdio je da ga je nekoliko puta slikao, ali da je zaključio da “on nije za taj posao”. Kritičnog dana, dečak je, prema njegovoj priči, bio uporan da uđe u njegov stan, a kad nije hteo da ga pusti, gurnuo ga je i tada mu se iscepala majica.

ČITAJTE:  Papa dozvolio sveštenicima da blagosiljaju gej parove

STRAHUJE ZA BEZBEDNOST

KAKO “Novosti” nezvanično saznaju, Kostićev advokat insistirao je da se njegovom branjeniku umesto pritvora odredi zabrana napuštanja stana, jer se modni kreator plaši za svoju bezbednost.

Inače, prema našim saznanjima, u Kostićevom stanu pronađene su tablete “rivotvila”, leka koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci i ima status narkotika (psihotropna supstanca).

Izvor: Večernje novosti


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.