Daren Kris u ulozi života


Glumac Daren Kris trenutno doživljava svetsku slavu zahvaljujući novoj ulozi u veoma popularnoj kriminalističkoj seriji “American crime story” koja se emituje na televiziji “Foks” i koja prikazuje život Đanija Versaćea i njegovo ubistvo koje se dogodilo 1997. u Majamiju.

1 day. #ACSVersace

A post shared by Darren Criss (@darrencriss) on

Od tog događaja prošle su decenije, a porodica Versaće i dalje intrigira javnost.

Ekranizacija velike tragedije je jedan od značajnijih poduhvata. Darenu koji je glumio u filmovima “Girl Most Likely” i “Stan Lee’s Mighty 7” ovaj put je pripala veoma značajna filmska uloga Endrua Kunana, ubice poznatog kreatora.

Kris je objasnio koliko je ova serija pomogla da se bolje razume događaj koji je izazivao toliko kontroverzi.

Funkerwall with @scarypockets

A post shared by Darren Criss (@darrencriss) on

– Kada sam došao u LA, bavio sam se raznim poslovima, a najviše sam pevao po kafićima i na taj način plaćao studije glume. Nisam ni sanjao da ću nakon nekoliko sladunjavih filmova holivudske B kategorije dobiti ovako brzo, veliku i zahtevnu ulogu. Lik kojeg glumim, Endru Kunan, bio je samo običan tip, koji nijednim svojim postupkom nije ukazao da će učiniti tako nešto strašno. Kroz ovaj serijal ne vidimo samo loše strane njegove ličnosti, nego i nešto dobro. On nije bio neko ko je imao teško detinjstvo, mučio životinje ili ne znam šta radio kao dete. Zato je ova serija veoma važna jer prikazuje život mladog čoveka koji je obećavao, a onda učinio nešto ovako neočekivano, kao što je ubistvo – kaže Daren Kris.

5 days. #ACSVersace

A post shared by Darren Criss (@darrencriss) on

Reditelj serije Rajan Marfi rekao je da je Daren bio prvi i jedini izbor glumca za ovu ulogu. Bio je siguran u svoj odabir i znao je da je ovaj glumac u stanju da realno iznese tako jeziv lik.

ČITAJTE:  Zaslužuje li Kevin Spejsi povratak na veliko platno?

– To je zato što sam i sam privatno mračan (smeh). To je za mene veliko poštovanje, ja sam ranije imao površne uloge i za mene je ovo bio veliki izazov. Drago mi je što je Rajan u meni video i nešto drugo, mračnije. Imao je veru u mene i drago mi je što sam sve uradio onako kako je on zamislio. Mi glumci imamo te zadatke da glumimo sve i ova uloga mi nije teško pala. To je naš zadatak i posao – rekao je glumac.

U serijalu “Versaće” glumi sa velikim glumcima Penelopom Kruz i Edgarom Ramirezom i pop zvezdom Rikijem Martinom. Daren Kris kaže koliko mu je prijalo da radi sa tako velikim imenima i da su se njegovi snovi ostvarili.

– Velika mi je čast bila da radim sa svim velikim imenima koja se pojavljuju u serijalu. Nisam ni sanjao da će mi se tako nešto desiti. Snimanje sa njima mi je bilo veoma lako jer su oni veoma prizemni i nisu se ponašali kao velike zvezde. Imali smo dosta smešnih situacija. Riki je jedan dan organizovao pedikir za sve ljude na setu. Mi svi sedimo obučeni u Versaće stvari, na stolu je odlično posluženje, sviram na gitari, Penelopa pevuši sa mnom. U tom momentu smo živeli život iz pesme Rikija Martina “Livin la vida loca” – rekao je Daren Kris u emisiji Elen Dedženeres.

“Ne znam da li ćemo ikada saznati šta se zaista dogodilo”, reči su koje je Ričard Borero, šef policije Majamija, izgovorio 1997. godine, neposredno nakon ubistva slavnog kreatora Đanija Versaćea ispred njegove kuće u tom gradu.

Dve decenije kasnije, motiv za najpozantije ubistvo u svetu mode i dalje je misterija. Poznato je samo da je slavni kreator bio žrtva okrutnog serijskog ubice Endrua Kunanana.

ČITAJTE:  Kompanija Viktorija's sikret angažovala Megan Rapino

Đani je obično slao asistenta po kafu ujutru, ali iz još nepoznatih razloga, tog 5. jula 1997. godine, otišao je sam. Devojka koja mu je poslužila kafu,
kasnije je izjavila da je Đani delovao “sumnjivo”.

Šetao je napred i nazad pre nego što je ušao u lokal da uzme kafu, kao da je znao da ga neko prati. Uzeo je novine i ubrzanim korak krenuo ka svojoj vili. Ubijen je na stepenicama kuće u kojoj je živeo tog istog dana.

U gej zajednici San Franciska Kunanan je bio poznat kao sponzoruša, koji je koristio novac svojih starijih ljubavnika da bi se po klubovima dokazivao mlađim momcima.

Čak ga je rođena majka ga je opisivala kao “elitnu mušku prostituku”, mada njegovi prijatelji ne veruju da je zaista naplaćivao seksualne usluge, već da je njegovo oružje bila manipulacija.

Prvo ubistvo izvršio je u aprilu 1997. godine u Minesoti, kada je ubio bivšeg pripadnika mornarice kojeg je nakon svađe udario čekićem i njegovo telo umotao u tepih.

Sledeća žrtva bio je njegov bivši ljubavnik kojeg je upucao u glavu. Iz Minesote preselio se u Čikago gde je ubio tajkuna Lija Miglina na krajnje brutalan način. Miglin je pronađen vezanih ruku i nogu, izboden šrafcigerom i prerezanog grla.

Nakon ovog ubistva FBI je raspisao poternicu za njim. Pre nego što je pobegao u Majami, ubio je radnika na groblju u Čikagu. Ubistva su bila prilično aljkava i nemarna, a Kunanan je gotovo svuda ostavljao tragove za sobom.

Osam dana nakon ubistva kreatora, ubica je i sam sebi oduzeo život u splav-kućici. Istražitelji su pretresli mesto samoubistva, ali nisu pronašli ništa što bi moglo da odgonetne misteriju zbog čega je upravo slavni Đani Versaće bio meta.

ČITAJTE:  Trans porno zvezda pronađena mrtva

Izvor: Srbija danas


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.