Da se zna: Poverenica osudila izjavu Zukorlića


Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković donela je mišljenje da je poslanik Muamer Zukorlić svojim izjavama izvršio diskriminaciju LGBT+ osoba.

To je danas saopštila organizacija “Da se zna!”, koja je podnela pritužbu.

U saopštenju se podseća da je Zukorlić u emisiji “Dobro jutro, Srbijo” 18. marta 2020. na TV Hepi, kao potencijalne uzroke koronavirusa homoseksualnost izjednačio sa devijacijom i predstavio je kao odraz “moralnog pada” čoveka koji dovodi do pojave katastrofa i epidemija.

Kako se navodi, poverenica je dala preporuku Muameru Zukorliću da se sastane s predstavnicima jedne organizacije civilnog društva koja se bavi zaštitom ljudskih prava kako bi se upoznao s problemima s kojima se suočava LGBT+ zajednica i s posledicama izazvanim izjavama poput njegovih, kao i da ubuduće prilikom davanja izjava u medijima vodi računa da se pridržava propisa o zabrani diskriminacije.

ČITAJTE:  Većina Grka je protiv usvajanja dece u istopolnim brakovima

“Kao udruženje za zaštitu ljudskih prava s primarnim fokusom na bezbednost LGBT+ osoba, ‘Da se zna!’ je pozvao Muamera Zukorlića na sastanak, kako bismo ga upoznali sa incidentima motivisanim mržnjom i sa otežanim pristupom pravdi sa kojim se žrtve suočavaju u našoj zemlji”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.