Cynthia Nixon o tome kako je biti roditelj transrodnog deteta


Odrasli sin glumice nekada je bio devojčica.

Cynthia Nixon je samo pre dve godine priznala da se njen sin Samuel zapravo rodio kao ćerka, koja je dobila ime Samantha. Sada mladić već ima 23 godine, i od detinjstva se nije osećao kao devojčica.

I sama glumica je tek 2003. otkrila svoju nekonvencionalnu seksualnu orijentaciju: pre toga, živela je 15 godina s nastavnikom engleskog jezika Dannyjem Mosesom, sa kojim je rodila ćerku Samanthu i sina Charlesa. Osam godina zvezda „Seksa i grada“ je srećno udata za aktivistkinju Christine Marioni.

U Homo Sapiens podcastu, Cynthia je rekla da je pročitala knjigu o tome kako se roditelji bave teškim stanjem dece u pubertetu. U to vreme glumica još nije razumela da je rodila transrodnu osobu. U tekstu, jedan od roditelja priznao je da je mogao da donese odluku svog deteta tek nakon što je pomislio da može imati mrtvu ćerku ili živog sina.

„Naravno, mogu se dati bilo kakvi argumenti. Ali činjenica ostaje. A svaki roditelj treba da sluša šta dete kaže o sebi“, podelila je Cynthia. Naglasila je da konačna odluka o promeni pola nije jednostavna ni za decu. Glumica je sigurna da je u tom periodu potrebna maksimalna podrška, a ne osuda.

Izvor: www.harpersbazaar.rs


ČITAJTE:  Severni kardinal – „polu-ženka, polu-mužjak“ uslikan u Pensilvaniji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.