Brnabić: Ne znam da li bih s Putinom pričala o LGBT pravima


Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je za londonski Ekonomist da je njeno imenovanje na tu funckiju bio hrabar potez predsednika Aleksandra Vučića, i da je apsolutno sigurna da nema pritisaka na medije u Srbiji. Kazala je i da ne zna da li bi sa Vladimirom Putinom uopšte razgovarala o LGBT pravima.

U intervjuu londonskom Ekonomistu (The Economist), Brnabić je govorila o odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, o tome zašto ne bi ponovo volela da ponovo postoji Jugoslavija, a jedno od pitanja bilo je o tome šta bi rekla ruskom lideru Vladimiru Putinu kada bi sa njim pričala o pravima manjina i gej osoba.

Upitana šta bi rekla Putinu povodom njegovih stavovi o LGBT populaciji, Brnabić je rekla da ne zna da li bi sa njim uopšte pričala o tome.

“Odlično pitanje. Ne znam, razmislila bih o tome kad bih ga srela. Ne znam ni da li bismo uopšte pričali o tome. Ali, ne zaboravite da ima i EU zemalja koje nemaju baš pozitivan stav prema manjinama i koje ne postupaju dobro sa manjinama”, rekla je srpska premijerka.

Na konstataciju novinarke da ipak nema mnogo EU zemalja, tačnije nijedna, čiji lideri pričaju o gej osobama kao što to čini ruski lider, ona je rekla da je to tačno.

Izvor: N1info


ČITAJTE:  Zakon o istopolnim zajednicama najverovatnije do posle izbora

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.