Brazilski sud zabranio film o Isusu homoseksualcu

Brazilski sudija naredio je Netfliksu da prekine prikazivanje božićnog specijala, filma u kome je Isus Hrist prikazan kao homoseksualac.

Sudija Benedikto Abikair tako je odgovorio na peticiju brazilske katoličke organizacije koja je organizovala peticiju u kojoj se navodi da su milioni katolika povređeni zbog emitovanja filma “Prvo iskušenje Hrista” u produkciji kompanije Porta dos Fundos, prenosi AP.

Inače, kancelarije te kompanije napadnute su na Božić.

U obrazloženju, sudija je naveo da je ta odluka korisna ne samo za hrišćansku zajednicu, već i za brazilsko društvo.

U filmu se prikazuje kako se Isus vraća kući za svoj 30. rođendan i aludira da je on homoseksualac.

Kompanija Netfliks odbila je da prokomentariše odluku sudije.

Podsetimo, preko dva miliona ljudi je početkom decembra, nakon što je film postavljen na platformu Netfliks, tražilo da se on povuče, jer je grubo uvredio verska osećanja gledalaca. Oni su zapretili da će otkazati pretplatu kompaniji, ukoliko to ne bude učinjeno. Istovremeno, Porta dos Fundos je ovu, kako su gledaoci rekli, bolnu i sablažnjivu uvredu, odbranila kao “pravo na slobodan govor”.

Netfliks je samo dve nedelje nakon objavljivanja ovog filma uspeo da uvredi i muslimane serijom “Mesija” u kojoj su površno i van konteksta izuzete, a potom, kako kažu gledaoci, zloupotrebljene, poruke iz Kurana.

Izvor: B92

ČITAJTE:  Poljski predsednik: LGBT ideologija je neoboljševizam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.