Branislav Klanšček novi predsednik Upravnog odbora RTS-a


Na konstitutivnoj sednici novoformiranog Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, za predsednika tog tela izabran je producent Branislav Klanšček. Za njegovog zamenika izabran je Miroslav Nikolić, advokat i politikolog, saopštio je republički javni servis.

Klanšček je tim povodom izjavio da će na ukazano poverenje uzvratiti odgovornošću.

„Gledaću da poboljšamo i unapredimo javni servis u interesu građana, naravno postupajući u okviru statutarnih i zakonskih ovlašćenja. Na koji način, još ćemo videti, rano je o tome govoriti. Svakako, RTS ima neke svoje slabosti kao i svaki drugi veliki sistem, ali zato smo tu, da u narednih pet godina pokušamo da unapredimo RTS“, kazao je Klanšček a preneo RTS.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je prošle sedmice izabrao šest članova UO, kojima je istekao mandat.

ČITAJTE:  Konzorcijum oko firme Srđana Šapera dobio 2 miliona dolara za promociju LGBT prava

Dugogodišnji producent Branislav Klanšček, koji je deo radnog veka proveo i na samom RTS-u, na listi kandidata za UO RTS našao se na predlog, kako kaže, nezavisne grupe ljudi iz sveta umetnosti i kulture. Potpisnici predloga su glumac Svetislav Bule Goncić i novinar i gej aktivista Predrag Azdejković.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Koga je briga ko je novi sef propagandne masinerije? Njihovo izmlisljeno “srpsko” Kosovo i ostale nacionalne lazi koje agresivno forsiraju od Slobe preko Djindjica pa do danas su vec sasvim dovoljno nastetile ovom narodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.