Božo Vrećo progovorio o odustajanju od “Koštane”


Nakon odustajanja od predstave “Koštana”, muzičar i glumac u predstavi Božo Vrećo je u ekskluzivnom razgovoru za N1 prvi put otkrio svoju stranu priče.bozo-vreco-n1Vrećo je nakon odustajanja od predstave “Koštana” u režiji Kokana Mladenovića podigao veliku medijsku prašinu, s obzirom na to da članovi ekipe koja radi na ovoj predstavi nisu bili nimalo blagi na rečima.

“Pre svega hvala vam što ste mi pružili priliku da iznesem mišljenje, jer je jako bitno sagledati obe strane. Tek sada sam smogao dovoljno snage da ispričam priču koja je vezana za moje zdravstveno stanje. Nikada nisam bio suočen sa situacijom kada moram da odustanem od nekog projekta radi mog zdravlja. To se nažalost sada desilo i ja ne mogu da krivim nikoga tu. Splet okolnosti, moj odnos sa rediteljem nije bio u harmoničnom stanju. Sve što se dešavalo u vezi sa predstavom nije vodilo nečemu čemu sam se nadao”, kazao je Vrećo za N1.

“Ja bolest nisam hteo da obelodanim i pričam na sva zvona. Kada imate epilepsiju, pokušavate da to držite u tajnosti i trudite se da vas ništa ne dovede u stanje da morate da pričate o tome. Na koncu svega, ja se moram braniti jednim takvim nalazom i sličnim stvarima. Jako mi je teško jer je to bolest koja nije izlečiva i s kojom se ja borim od 18. godine. To nije nešto od juče i ja na to ne mogu da utičem”, dodao je.

ČITAJTE:  Kolege traže da se Kevinu Spejsiju dopusti da glumi

Vrećo je istakao da je cela atmosfera dovela do velikog pritiska i stresa.

“Cela situacija je dovela do toga da moje telo ne može da podnese fizički pritisak i stres. O toj predstavi sam zaista, nekako, mnogo ulagao i nada. Pisao sam i pričao o tome. Za mene je ‘Koštana’ sloboda i hrabrost da budeš svoj u ovom suludom svetu. Sama realizacija predstave i prelazak u Novi Sad i Tivat nisu vodili tome i to je vodilo narušavanju mog zdravlja. Tek sada sam smogao dovoljno snage, oslabio sam tri kilograma i imam nove terapije.”

Kazao je da je jedini razlog njegovog odstupanja od predstave njegovo zdravstveno stanje.

“Tek danas je bilo vreme da se oglasim na sve klevete i neistine jer u tom trenutku ja ne želim da ispravljam nečije navode i reči. Svi su odreagovali kako jesu, ali jedini razlog mog odstupanja od projekta je moje zdravstveno stanje.”

ČITAJTE:  Hongkong: Promena oznake pola u ličnim kartama

“U celi projekat sam ušao prijateljski sa Kokanom i priča i realizacija predstave su sasvim različite struje. U samom startu je to nailazilo na otpor i nesuglasice što se tiče mnogo stvari. Ja sam neko ko se profesionalno bavi ovim poslom i nikako sebi ne mogu dozvoliti neku grešku po tom pitanju. Čak i dan kad sam se osećao loše i odlučio da napravim rez i napustim sve, vi tada ne možete da se oduprete tome. Morate da ispratite sve i da se zaštitite. Imao sam razgovor sa produkcijom gde sam rekao da im ne treba neko ko će se srušiti na sceni. Nije tačno da sam pobegao i da se nisam nikome javio. Pre svega je prethodio razgovor. Produkcija je ostala negde nedorečena u svemu. Oni su preneli sve što je trebalo Kokanu. Imali smo jutarnju probu na kojoj je došlo do prepirke i nesuglasica. Celi dan sam se osećao loše, ali jedini glumac koji je ušao u sobu je glumac Dugalić koji me je zatekao u tom stanju. Pitao me je kako sam i jedino čega se sećam je da sam rekao da se osećam loše”, objašnjava Vrećo.

ČITAJTE:  Janko Veselinović je o gej muškarcima pisao čak pre 130 godina

Na pitanje da li je znao da u slučaju odustajanja iz predstave mora ispostaviti novčanu naknadu, Vrećo je kazao:

“U samom ugovoru postoji jedna od tačaka, jer nikada ne bih potpisao ugovor koji nema takvu jednu tačku. Ako se ne osećate dobro da se možete povući iz projekta i platiti određeni iznos zbog toga. Ja sam taj ugovor potpisao svesno i krenuo sam sa celim procesom potpisujući takav ugovor. Ukoliko dođe do sudskog procesa, tu sam i ne bežim od svega toga. Jedini razlog mog izlaska je zdravstvena situacija”, poručio je.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.