Boki 13 odustao od usvajanja deteta

Bojan Jovanovski, poznatiji srpskoj javnosti kao Boki 13, imao je želju da usvoji dete, ali je odustao zbog medijskog pritiska i negativne kampanje u Makedoniji.

Naime, Boki 13 je pre nekoliko dana na sednici humanitarne organizacije „Međunarodni savet” najavio da će usvojiti troje dece.

Skandalozni „humanitarni” i LGBT aktivista, kako ga nazivaju makedonski mediji, pompezno je rekao da će postati otac jednog deteta pravoslavne vere, drugog muslimanske i trećeg sa smetnjama u razvoju. To je, kako je rekao, njegova „životna želja”, a makedonski mediji dočekali su ovu najavu na nož.

Iako se u Makedoniji, kao i u Srbiji, na usvajanje dece čeka i po više godina, Boki 13 se ponašao kao neko ko će decu dobiti koliko sutradan, a mediji su odmah to povezali sa njegovim prijateljskim vezama sa Milom Cerovskom, ministarkom za rad i socijalnu politiku. Usledio je žestok medijski pritisak i negativna kampanja, a onda je Jovanovski odustao od svega.

Boki 13 je otkrio za „Alo!” zašto je i pored tako velike želje da postane otac odjednom odustao od svog sna.

– Predao sam zahtev za usvajanje deteta, ali sam ga kasnije povukao. Prvenstveno zbog moje želje da pomognem ugroženima, ali i zbog pritiska i negativne kampanje. Jednostavno, to je bilo previše za mene, ali sam obećao da ću pomoći ugroženim porodicama – otkrio je Jovanovski.

Boki se povodom ovog slučaja obratio javnosti otvorenim pismom, u kojem je svima stavio do znanja da u njegovom srcu nema mesta za mržnju.

– Sebičnost nije moja karakteristika, samo ljubav koja greje i grejaće i dalje moje srce – poetski je naveo Boki u saopštenju za medije.

Nakon što je povukao odluku, Boki je izrazio želju da pomogne porodicama koje su socijalno ugrožene.

– Sada je sve u fazi procesa potrage za porodicom kojoj je potrebna pomoć. Želim da pomognem odrastanju deteta, platio bih i njegovo školovanje. Svejedno mi je koja je porodica u pitanju, ali mnogo bih voleo kada bi to bila porodica koja ima dete sa posebnim potrebama, jer je njima zaista potrebna pomoć – rekao je Bojan za „Alo!”.

Boki planira da bude finansijer porodice koja će usvojiti jedno ili više dece i da u potpunosti pokrije troškove za decu, uključujući i njihovo obrazovanje. Mediji u Makedoniji su, međutim, i tu najavu dočekali brojnim pitanjima, a kao glavno se izdvojilo pitanje novca, tačnije, odakle Jovanovskom novac i ko je njegov finansijer? Na ova pitanja Boki 13 nije odgovorio.

Izvor: ALO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.