Bojana Maljević: Episkop Irinej bolje da ućuti


Glumica i producentkinja Bojana Maljević, oglasila se povodom izjava episkopa bačkog Irineja o LGBT populaciji i mogućeg zakona o istopolnom partnerstvu u Srbiji. Kako je poručila na Tviteru, Irineju je bolje da ćuti.

“Episkop bački Irinej bolje da ućuti, jer malo mi fali da njemu i celom Sinodu pojasnim šta je neprihvatljivo. A blizu je februar. Imam strogu zabranu lekara da se nerviram… stoga, episkope, ne provocirajte moje strpljenje i ostavite homoseksualce na miru. Hvala”, napisala je Maljević na Tviteru.

Bojanin komentar odnosi se na nedavne izjave vladike Irineja koji je rekao da je homoseksualno ponašanje neprihvatiljivo i da Zakon o priznavaju istopolnih partnerstava, koji je najavila ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, nije njena ideja već ideja iz Brisela.

ČITAJTE:  Vendi na naslovnoj strani gej magazina Optimist

“Naš stav je sledeći: čovek je od Boga stvoren kao muž i žena, kao bračna zajednica, kao porodica, a ne kao ‘dvojica tatâ’ ili ‘dve mame’. Po ovoj stvari isto je učenje Biblije i Кorana. Homoseksualno ponašanje je neprihvatljivo i za Jevreje, i za hrišćane, i za muslimane, ali sadašnje vreme i davno prošlo vreme nisu isto vreme, tako da danas niko i nigde u kulturnom svetu ne kamenuje homoseksualce”, rekao je episkop Irinej za list Pečat.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.