Beograđanka i Zagrepčanka krunisale svoju ljubav na jedinstven način


Ovo je priča o Dragani Hrnkaš i Tijani Popivodi, o velikoj ljubavi između Zagrepčanke i Beograđanke, priča o njihom venčanju.

Bila je to posebna noć u osječkom azilu “Pobjeda”, noć u kojoj se slavila ljubav Dragane i Tijane koje su svoju dvogodišnju vezu krunisale sklapanjem životnog partnerstva. Proslavile su to u azilu u koji dolaze kad god imaju slobodnog vremena.

“Azil je i mesto gde se prelamaju skoro sve vrednosti koje obe živimo i politike koje zastupamo. Obe smo etičke veganke i to je bitan deo naših identiteta. Zalažemo se za svet u kom životinje neće trpeti nikakvu patnju i u kom se njihovi životi i dobrobit neće vrednovati manje nego ljudski. To su sve vrednosti koje ‘Pobjeda’ i azil promovišu kroz svoj rad. Azil je jedno od retkih mesta gde se osećamo ‘kao kod svoje kuće'”, rekle su devojke za “Vecernji.hr“.

ČITAJTE:  Mesec dana nakon prekida štrajka glađu Andrej Obradović nema informacije o svom slučaju

Dragana je tokom studija u Osijeku volontirala u azilu još u njegovim počecima, a Tijana je svoju istoriju u azilu gradila uz Draganu. Zajedno uživaju u šetnji sa psima. To su trenuci, kažu, kada se osećaju odlično, a osim uživanja rade nešto korisno. Psima koje prošetaju ulepšaju makar taj dan, donesu im malo radosti.

“Želele smo i da naše prijateljice, prijatelji i porodica imaju priliku da nas upoznaju kroz azil, ali i da sami postanu ‘zaraženi’ njime. Kako psima, tako i ljudima koji ga čine mogućim, a ujedno i da nastave da dolaze ovde”, ističu devojke.

Dragana i Tijana upoznale su se na feminističkom seminaru u Srbiji, a ljubav među njima zaiskrila je nekoliko meseci nakon toga, na koncertu benda “U pol’ 9 kod Sabe”, u kom Dragana svira, a koji je održan u Beogradu. Već dve godine vole se na relaciji Beograd – Zagreb, ali Tijana nakon venčanja planira da se preseli u Zagreb, gde će zajedno živeti. Kažu, sklapanjem životnog partnerstva želele su da povećaju vidljivost LGBT osoba, ali i da omoguće ostvarenje istih prava i ravnopravan tretman državnih institucija prema njihovoj istopolnoj porodici.

ČITAJTE:  Gej mladić koji je pretrpeo policijsku torturu počeo štrajk glađu

Kako je osječki azil na pola puta između Beograda i Zagreba, to je simbolikom povezalo partnerke – našle su se na pola puta.

“Službeni deo venčanja obavile smo u opštini, a nakon toga imale smo alternativnu ceremoniju pred našim psećim gostima, njih oko 180, kao i veselje do kasno uveče. U pripremama i organizaciji venčanja u azilu učestvovalo je 15-ak volontera i volonterki. Osmislili su dekoracije, napravili hranu, učinili sve ovo mogućim”, dodale su Dragana i Tijana.

Njihova svečanost je bila zaista posebna, pa tako nije bilo ni uobičajenih svadbenih poklona.

Umesto ruzmarina imali su bedževe Super Ljilje, svinje koja je postala prava medijske zvezda u Hrvatskoj.

“Želele smo da to budu donacije azilu, da im na taj način pomognemo. Umesto ruzmarina imali smo bedževe Super Ljilje, svinje koju je azil uspešno udomio, nakon čega je postala prava medijska zvezda”, objašnjavaju mlade koje su ovako izgledale.

ČITAJTE:  Jelena i njena devojka žele da postanu majke

Izvor: 24sata


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.