Beograđanin koji je hvalio paljenje gej zastave nakon 24 sata se izvinjava LGBT zajednici jer je širio mržnju


Da li verujete da čovek može da se promeni? Onako iskreno, iz korena. Za samo 24 sata. Nakon otvorenog dijaloga, sa nekim nepobitnim činjenicama. Da, znamo, i mi baš ne verujemo, ali turbulentna vremena u Srbiji i izjave na društvenim mrežama pokušavaju da nas ubede u suprotno.

Sećate se Dragojevićeve Parade, simpatičnog filma koji je pomalo naivnom pričom pokušao da objasni da bivši ratni zločinci i momci sa ulice nakon suživota sa homoseksualcima mogu da promene mišljenje, da stanu na stranu Prajda i da su čak i spremni da popiju batine za novonastale gej prijatelje. U Srbiji nažalost bajkovita situacija.

Da nastavimo sa bajkom, upoznajmo Aleksandra. Za njega naravno Prajd nije Prajd, nego Parada Sodome i Gomore, a svoje mišljenje o svemu je iskazao hvaleći onaj anti globalistički kontra mitingu u prošlu subotu, gde je između ostalog zapaljena zastava sa duginim bojama. Ipak, Aleksandar je malo kompleksnije napisan lik, nego klasičan negativac. Aca je bio i deo kursa debate koju je EU sponzorisao.

I onda zaokret za 180 stepeni. Aleksandar se izvinio zbog svog grubog rečnika, širenja mržnje i postupka gej zajednici. Kako i sam kaže, posle razgovara sa ljudima, shvatio je da je pogrešio i da od sad LGBTQ+ zajednica ima njegovu podršku.

Ako je ovo iskreno, super. Svaka čast. Sve petice za Aleksandra ako je samo na osnovu nekoliko razgovora u toku od 24h rešio da promeni mišljenje i stane na stranu normalnog ponašanja i razmišljanja.

ČITAJTE:  Nagrađeni na Merlinka festivalu

Ali ipak, imamo malo više godina da bi verovali da se ovakvi stavovi u roku jednog dana i nekoliko razgovora menjaju. Ovo više podseća na ono kad si kao klinac, pa napraviš neku glupost, pa dobijaš od ćaleta par šamara da se uozbiljiš, i onda postaneš veći katolik od pape.

Izvini nekad zaista ume da bude najteža reč koju možeš da prevališ preko usta, još teže kad je iskreno i kad zaista misliš. Možda Aleksandar zaista tako misli. Možda. A onda je mrmot zavio čokoladu u foliju.

Izvor: Noizz.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.