Andreja Pejić igra u novom filmu o Salvadoru Daliju


Manekenka srpskog porekla Andreja Pejić igra pored oskarovca Bena Kingslija u filmu o kontroverznom i ekcentričnom slikaru Salvadoru Daliju.

Snimanje filma “Dalijeva zamlja” (“Dalí land”) uskoro se privodi kraju u Ujedinjenom kraljevstvu.

Film donosi priču o poslednjim godinama braka ikoničnog španskog slikara i njegove dominante žene Gale, koji je naizgled čvrst kao stena na kojoj nema nijedne pukotine. Smšeten u Njujork i Španiju 1973. godine, zaplet je ispričan iz perspketive Džejmsa, mladog slikara koji želi da se proslavi u umetničkom svetu i trenutno pomaže Daliju da pripremi svoju sledeću veliku ulogu.

Zvezda “Šindlerove liste”, Ben Kinglsi, igra glavnu ulogu, a pored njega, rame uz rame, Barbara Sukova kao Dalijeva žena i muza. Novopečeni glumac Kristofer Brini pojaviće se kao Džejms, mladi i uzbuđeni umetnik koji se slučajno nađe u centru Dalijevog neverovatnog i nepredvidivog sveta.

Rupert Grejvs (inspektor Lestrad iz “Šerloka”) igra Dalijevu desnu ruku, kapeta Mura, dok je manekenka Andreja Pejić dobila još jednu priliku na filmu kao slikareva muza Amanda Lir.

Podsetimo, Pejić je već igrala u filmovima “Devojka u paukovoj mreži” i “Bagdad, Florida”, ali i u turskoj seriji “Fatih”.

Izvor: Telegraf.rs


ČITAJTE:  Pet godina zatvora za pokušaj homoseksualnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.