Album Sonje Sajzor se pleše u samoći


Trans zvezda i multimedijalna umetnica Sonja Sajzor je izbacila svoj debi album “Prudence”, koji će uživo predstaviti 26. januara u baru ’’Sprat’’ (Cetinjska 15), nakon čega sledi veliki after-party u klubu “Šećer”. A pre nego što prevrnete očima uz komentar da danas svako želi da izbaci album – najiskrenije vam savetujemo da ga prvo preslušate.

Sonja je autorka svih tekstova na albumu “Prudence”, dok je u muzičkoj produkciji učestvovao i kanadsko-srpski artpop duo Ensh. U pitanju je emotivna elektro-pop vožnja, za kakvu retko imate priliku na domaćoj sceni. Nepretenciozna i intimna. Nenametljiva, a zavodljiva.

– “Prudence” je čista ženska energija… Istražuje najmračnije dubine očaja, dok u isto vreme osvetljava sopstveni put nadom. Locira bol izazvanu gubitkom i fokusira se na mesto iz kojeg bol potiče u svrhu progresa ka zaceljenju. “Prudence” je iskrena ispovest o usamljenosti, sa optimističnim zaključkom – navodi se u opisu ovog muzičkog materijala.

ČITAJTE:  “Srpsko nacionalno biće i druge priče” u knjižarama

Priča zapravo postaje još jača u paketu sa slikom trans heroine, poznate po svojim atraktivnim performansima i ludim žurkama.

Jer, “Prudence” definitivno nije muzika za lude žurke, niti lice koje Sonja prikazuje u svojim javnim nastupima – “Prudence” je izraz lica s kojim se suočiš u ogledalu kad skineš svu šminku i prepoznaš na njemu najdublju bol, najtajniju želju, najnaivniju ljubav, najpatetičniju tugu, ali i najveću snagu i hrabrost da podigneš glavu i nastaviš dalje…

To je album uz koji se bolje pleše u samoći.

Onda kad imaš prostora da se suočiš s greškama koje ponavljaš (“I Keep Doing This To Myself”). Kad nakon teške ljubavi više ne prepoznaješ sebe (Heartbroken). Kad tražiš razlog da se ne osećaš kao budala dok sanjaš i nakon svih razočaranja (Fluid Dream)… I možda ćeš ga lakše naći kad shvatiš da klimaš glavom i pevušiš “Prudence” već posle prvog slušanja.

ČITAJTE:  Nedopustive izjave ministra Malog o seksualnoj orijentaciji

Izvor: Noizz.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.