Bojan Graham: Dani posle

dani posleSaznanje da je zarazio mladića, Amerikanca je bacilo u očaj. Međutim, i pored njegove predaje, mladić nije odustajao sve do noći kada je u svom stanu pronašao dva oproštajna pisma. Ništa više nije bilo isto dok je u rukama držao novinske članke na kojima je pisalo: “Amerikanac skočio sa mosta”. Odmah nakon te tragedije, roditelji su pokušali da ga sklone iz grada na određeno vreme. Kuća bivšeg sveštenika bila je privremeno rešenje, ali mladić nije uspevao da pronađe sebe. U tom lutanju je poželeo da krene njegovim putem. Posle pokušaja samoubistva, pada u još veću depresiju iz koje pokušava da izađe tražeći pomoć roditelja koji nisu prihvatali njegovu različitost. Na kraju beži iz zemlje, pokušavajući da pobegne od samog sebe.
Priča je nažalost istinita. Nikada nisam ni mislio da ću je objaviti, ali sada mi je drago zbog toga. Knjiga je puna emocija i ljubavi. Želeo sam da prikažem priču kroz koju nećemo osuđivati jedni druge samo zato sto smo drugačiji. Nadao sam se da će bar malo proširiti svest ljudi o nama koji smo drugačiji.

O autoru: Bojan Graham rođen 1989 godine u Ćupriji. Živi i radi u Beogradu. Inspirisan istinitim događajem, uspeo je da jednu neshvaćenu priču prenese na papir.

Knjigu možete naći:

Narodna biblioteka ‘Dušan Matić’, Ćuprija
Narodna biblioteka ‘Danilo Kiš’, Vrbas
Narodna biblioteka Srbije, Beograd
Biblioteka Matice srpske, Novi Sad

0 Shares