Poziv malinarima da se pridruže Paradi ponosa

Gej lezbejski info centar apeluje na organizatore ovogodišnje Parade ponosa da pozovu malinare i sve obespravljene da se pridruže Paradi ponosa.

Smatramo da je sramotno što državni organi ne dozvoljavaju malinarima da na ulici iskažu svoje nezadovoljstvo i zato LGBT zajednica treba da podeli svoj „privilegovani“ položaj i da pozove sve ugrožene, obespravljene i ponižene da nam se pridruže i svi zajedno zahtevamo svoja osnovna ljudska prava. Zbog raznih političkih faktora, Parada ponosa je dobila „privilegovani“ položaj i LGBT zajednica je jedna od retkih koja u Srbiji na ulici može da zahteva svoja prava. Smatramo da tu „privilegiju“ treba solidarno podeliti sa drugima.

Nezaposleni, obespravljeni, osiromašeni, opljačkani, poniženi, svima nama je mesto na Paradi ponosa, jer bez obzira na sve imamo svoj ponos i ne dozvoljavamo da budemo ignorisani i gurnuti na margine ovog društva.

LGBT pokret na Zapadu je često kroz istoriju podržavao radnički pokret i prava radnika i smatramo da takva praksa treba da bude i u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *