Bravo za Partizan i Crvenu zvezdu

Gej lezbejski info centar (GLIC) s velikim zadovoljstvom pozdravlja što su uprave FK Partizan i FK Crvena zvezda osudile homofobične grafite koji su se pojavili u Beogradu, a koje potpisuju navijači tih klubova.

Portparol FK Crvena zvezda, Marko Nikolovski, izjavio je da Crvena zvezda osuđuje svaki akt mržnje i netrpeljivosti na bilo kom delu planete, pa tako i u Beogradu, dok je Darko Grubor, generalni sekretar FK Partizan rekao da je sport otvoren za sve i u njemu nema mesta za netrpeljivost i podelu. (izvor: 24 sata, 12.8.2009.)

Smatramo da je ovo veliki korak u izgradnji tolerantnog društva koje poštuje različitost i prihvata osobe drugačije seksualne orijentacije. Uloga uprava FK Partizan i FK Crvena zvezda u izgradnji takvog društva može biti velika i  značajna, jer su navijačke grupe često generatori nasilja, homofobije, rasizma i ostalih diskriminatornih ponašanja.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo upravama FK Partizan i FK Crvena zvezda na ovom hrabrom i odvažnom koraku, na koji mnogi naši političari još uvek nisu spremni.