Trojica Brazilaca se venčala u Sao Paulu


Svedoci smo stvaranja istorije. Trojica muškaraca iz Brazila odlučila su da ozvaniče svoju dugogodišnju vezu i javno proslave svoje poligamno venčanje.

Jedinstveno venčanje održano je u Sao Paulu u Brazilu. Na taj korak odlučila su se trojica muškaraca, Daglas Kazali, Atila Rodrigez i Daglas Hejns, koji su u vezi pet godina.

Simbolično venčanje bi moglo biti početak promena

Brazilski zakon ne dozvoljava poligamne zajednice, dok su gej brakovi legalni više od 10 godina. Simbolična ceremonija, koja je održana na krovu u istorijskom centru Sao Paula, dočarala je lepotu i posvećenost odnosa trojice muškaraca.

Ovom simboličnom ceremonijom počinje i debata o legalizaciji poligamnih zajednica u Brazilu.

“Sada te proglašavam ženom, ženom i ženom!“ zvučale su reči Lidije Vas, koja je predsedavala ceremonijom obeležavanja jedinstvenog trenutka u istoriji ljubavi u Brazilu.

ČITAJTE:  Ponovo zabranjena Parada ponosa u Istanbulu

Svadbena ceremonija nije bila ograničena samo na razmenu prstenja, već je uključivala i simboličnu ceremoniju venčanja koja je predstavljala sjedinjenje njihovih duša.

Svaki muškarac ima tetovažu koja simbolizuje njihovu zajednicu, a detalji venčanja, kao što je nijansa zelene boje njihovih odela, upućuju na boje gej zastave.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.