Šta je neprijateljski čin u očima Beograd Prajda?


Kad bi vas neko pitao šta bi bio neprijateljski čin u očima Beograd Prajda, vama bi na pamet palo, možda pozvati nekog homofoba na događaj ili osuđenog nasilnika koji je tukao LGBT osobe, možda osobu koja je razbila izlog Prajd info centra da opravda svoj postupak, ali vam sigurno ne bi palo na pamet da je pozvati na događaj Marka Mihailovića, bivšeg direktora Beograd Prajda.

Prošle subote, neformalna grupa “Snaga” organizovala je diskusiju o Prajdu i LGBT pravima i pozvala je Marka Mihailovića da učestvuje kao govornik. Predstavnici Beograd Prajda kada su to saznali odbili su da učestvuju i to obrazložili da je pozvati Marka Mihailovića neprijateljski čin.

ČITAJTE:  Venčala se srpska aktivistkinja Dragana Todorović

A kako je to Marko Mihailović od organizatora EvroPrajda i direktora Beograd Prajda posao njegov najveći neprijatelj? Tako što je Gorana Miletića, direktora za Evropu švedske međunarodne organizacije Civil Rights Defenders prijavio za mobing. Više o tome možete čitati u njegovoj ispovesti u Optimist magazinu.

Sramotno je ponašanje Beograd Prajda prema Marku Mihailoviću, ali je još veća sramota što su o tim dešavanjima obaveštene sve LGBT+ organizacije i donatori, ali oni i dalje bez ikakve griže savesti sarađuju s njim.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.