Sad i vi možete da aktivirate “prajd dugu” na Fejsu


Kao mece dobrići, tako otprilike sad izgleda lepeza reakcija koje vam Facebook nudi kad hoćete nečemu da iskažete svoju naklonost. Svakog meseca u ponudi je pet standardnih, međutim, Facebook je ovog puta napravio presedan.

U čast meseca Ponosa, pored klasičnih reakcija korisnici sad mogu da kliknu i na “prajd zastavu”.

“Verujemo u platformu koja podražava sve zajednice. Zato slavimo ljubav i različitost Prajda uz specijalnu rekaciju”, objavila je društvena mreža.

Jun je mesec u kojem po tradiciji LGBT zajednice širom sveta proslavljaju Prajd, a zastava u duginim bojama ima specifično dirljivo značenje ove godine. Gilbert Bejker, aktivista koji ju je kreirao 1978. godine po nalogu Harvija Milka, preminuo je u martu. Sebe je smatrao gej verzijom Betsi Ros (kreatorkom prve američke zastave, pravo ime Elizabet Grizom), sudeći po umrlici objavljenoj u Njujork Tajmsu.

ČITAJTE:  Parade ponosa ove godine neće biti u Tel Avivu

U početku su ljudi uzbuđeno reagovali na mogućnost koja će im biti na raspolaganju tokom celog juna, ali je onda nastao zbun među korisnicima jer nisu znali kako da aktiviraju reakciju. Ne paničite. Sve što treba da uradite je da odete na Facebook, lajkujete LGBTQ@Facebook page i to je to. Vrlo lako ćete naći zastavicu među ostalim reakcijama.

Izvor: Noizz


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.