Potvrđeno da je lik koga igra Danijel Krejg gej


Danijel Krejg će zauvek ostati upamćen po ulozi Džejmsa Bonda u pet veoma uspešnih filmova o agentu 007 od 2006. do 2021. Ovaj 54-godišnji glumac je poslednjih godina igrao još jednog filmskog junaka, koji je takođe stekao naklonost poštovalaca sedme umetnosti. U pitanju je detektiv Benoa Blan, koga smo prvi put gledali u misteriji Nož u leđa, a ove godine će se isti lik pojaviti u njegovom nastavku Stakleni luk.

Rajan Džonson, reditelj ovog filmskog serijala, potvrdio je nedavno da je njegov glavni lik detektiv Benoa Blan, kojeg igra Danijel Krejg, gej.

Džonson je spekulacije o seksualnoj orijentaciji poznatog filmskog detektiva, potvrdio tokom nedavne konferencije za novinare na Londonskom filmskom festivalu, gde je promovisao film Stakleni luk, nastavak hita Nož u leđa, prenosi NME.

ČITAJTE:  Danijel Krejg u izuzetno vrućim gej scenama oduševio kritiku

Novinari portala Insider postavili su Džonsonu pitanje o Blanovoj seksualnosti, pozivajući se na scenu iz filma koja ukazuje da ekscentrični detektiv živi sa muškarcem.

Odgovarajući na pitanje znači li to da je Blan gej, Džonson je odgovorio: „Da, očigledno jeste.“

Osvrćući se na glumca čiji identitet još nije otkriven, a koji igra Blanovog ljubavnika, reditelj je rekao da „nema nikog na svetu za koga bi mogao da zamisli da bi mu doneo više radosti da bude sa Benoa Blanom“, prenosi N1.

Stakleni luk: Misterija noža u leđa (Glass Onion: A Knives Out Mistery), drugi film u serijalu o Benoa Blanu vodi detektiva u Grčku gde treba da reši novi slučaj.

ČITAJTE:  Met Bumer: Bio bih Supermen da nisam gej

Impresivnu glumačku postavu, osim Krejga, čine Kejt Hadson, Edvard Norton, Dejv Batista, Žanel Mone i Lesli Odom Mlađi.

Jedan deo filma sniman je i u Beogradu leta 2021, kada su paparaci „lovili“ Kejt Hadson po centru Beograda. Glumica je tada posetila i Muzej Nikole Tesle, zajedno sa kolegom Edvardom Nortonom.

Stakleni luk je inače drugi film koji je Rajan Džonson snimao u Beogradu, nakon Braće Blum iz 2008.

Džonson je u jednom intervjuu otkrio i da je tokom boravka u Beogradu radio na scenariju za svoj naučno-fantastični hit Ubica iz budućnosti (Looper) iz 2012. godine.

„Svako jutro bih slušao ‘Kabare’ na svom ajpodu i šetao do lokalnog kafića po imenu Absint. Postojalo je nešto u pisanju gradskog dela filma u toj metropoli koja ima romantičan, strani osećaj — Beograd ima neku vrstu dablinskog, drago-prljavog šarma“, izjavio je tada Džonson.

ČITAJTE:  „Smalltown Boy” kao kvir himna koja dominira TikTokom

Prvi deo serijala Nož u leđa bio je veliki filmski hit i bio je nominovan za oskara u kategoriji najbolji originalni scenario.

Netfliks je otkupio prava za dva nastavka filma, od kojih će prvi – Stakleni luk – bioskopsku premijeru imati 23. novembra, a mesec dana kaasnije biće dostupan na tom striming servisu.

Treći deo serijala Nož u leđa trebalo bi da stigne 2024. godine.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.