Olimpijac poljupcem sa dečkom uzvratio homofobima


Kembel Harison nije uspeo da se kvalifikuje u finale muškog takmičenja u penjanju. Ali poslao je snažnu poruku nakon što je bio žrtva homofobije.

Gej olimpijac iz Australije proslavio je svoj pobednički sportski trenutak prošlog novembra poljupcem sa svojim dečkom Džastinom, ali je pretrpeo negativne komentare kada su sliku podelili glavni nalozi na društvenim mrežama Olimpijade.

Harison nije uspeo da dođe do finala muškog takmičenja u Parizu, ali je iskoristio priliku da se suprotstavi homofobičnim komentarima, poljubcem sa svojim dečkom Džastinom nakon događaja.

“Kvalifikacije su bile tako teške i bilo je teško proći kroz sve da bih bio ovde”, rekao je Kembel.

Iskoristio je priliku da razmisli o svom neverovatnom putovanju, piše Dejli Mejl.

ČITAJTE:  Trans osobama je teško u sportu

‘To je prilično ludo. Jutros, kada sam se probudio, bio sam nekako emotivan. Pomislio sam ‘oh, valjda sam sada olimpijac’. Tako da je to nekako divlje. Na kraju dana, to je bio veliki cilj”, rekao je.

Kao odgovor na homofobično zlostavljanje prošle godine, Harison je rekao: “Često sebi kažemo da društvo u celini postaje sve progresivnije ili da stvari postaju bolje. Ali realnost je… postoji razlog zašto viđate tako malo kvir sportista. A to je zato što ovde još uvek nismo bezbedni…Ponos je važan. Reprezentacija je važna. Homofobi i fanatici bi trebalo da se osećaju nepoželjno u sportu. Ne ja i ljudi koji samo pokušavaju da žive svoje živote bez potrebe da lažu i skrivaju ko su.”

ČITAJTE:  Transrodna paraolimpijka na udaru kritika

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.