Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Noe Milivojev


Viši sud u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana O.D. (33) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način ubio tiktokerku Nou Milivojev (18), čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog.

Pritvor je osumnjičenom odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

ČITAJTE:  Tajland usvojio Zakon o istopolnim brakovima

O.D. se na teret stavlja krivično delo ”teško ubistvo” za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.
Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenu Nou Milivojev.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je Noa Milivojev, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, došla kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njom u verbalni i fizički sukob, te ju je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

ČITAJTE:  Kevin Spejsi drži časove glume u Jermeniji

Potom je te delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu, u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela Noe, odnosno svo njeno tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Podsetimo, danima je trajala potraga za osamnaestogodišnjom tiktokerkom Noom Milivojev iz Kovilja koje se poslednji put javila porodici 17. juna kada je krenula kod dečka u Beograd. Epilog je nažalost tragičan. Javnost je bila šokirana vešću o tome da je policija u centru Beogada uhapsila osumnjičenog za ubistvo, uz naovde da je telo žrtve raskomadano. Nakon medijskih saznanja da je reč upravo o Noi, koja je transrodna osoba, aktivisti za zaštitu ljudskih prava i LGBT+ aktivisti su joj odali počast paljenjem sveća na Trgu Republike. Oglasila se i Noina majka koja je rekla da je osumnjičenog znala kao partnera njene ćerke, uz navode da zna da je imala probleme sa njim.

ČITAJTE:  Tortura transrodne žene u policijskom pritvoru

Izvor: EuroNews


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.