Tadić podržao Paradu ponosa

Štampaj
30. 06. 2010. | Mondo
Tagovi: Srbija aktivizam gej parada politički Mondo 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Boris Tadić

Predsednik Srbije Boris Tadić primio je danas delegaciju gej i lezbejskih organizacija iz Srbije i podržao održavanje Parade ponosa u Beogradu.

"Zajednički je ocenjeno da će održavanje Parade ponosa predstavljati civilizacijski iskorak i pokazati da Srbija postaje društvo bezbedno za sve svoje građane, bez obzira na njihovu različitost i seksualno opredeljenje", navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Na sastanku je bilo reči o položaju GLBT osoba, pri ćemu su aktivisti upoznali Tadića o svakodnevnim pretnjama koje primaju i teškoćama koje imaju u svakodnevnom životu.

Aktivisti su rekli Tadiću šta je sve GLBT pokret prethodnih godina učinio na pitanju povećanja vidljivosti problema sa kojima se ova zajednica svakodnevno suočava, navodi se u saopštenju.

Delegaciju su činili aktivisti i aktivistkinje Gej lezbejskog info centra, Gej strejt alijanse i Kvirija centra.

 

Boris Tadic

 

Glasaj: 12345 3,1
Komentari (3)
 • Gay Art | četvrtak, 01. jul 2010. 15:13
  Broj preporuka: 5
  Uskoro ćemo s pravom poslaviti pitanje
  ko LGBT populaciju poziva na građansku hrabrost. Da li su to nedodirljivi LGBT aktivisti ili političari? :)))

  LGBT aktivisti koji na volšebni način deluju, sa društveno angažovanom praksom koja ili ne postoji ili se za nju malo zna; posmatrajući populaciju sa distance, delujući izvan nje i to uglavnom saopštenjima bez analize i ozbiljnosti, birokratsko - kampanjskim delovanjem ne uspevaju da adekvatno približe problem populacije javnosti, da pruže zaštitu populaciji, da pomognu socijalizaciju LGBT osoba, da razviju svest građana prema osobama drugačije seksualne orjentacije od heteroseksualne, da doprinesu brisanju granice predrasuda i mržnje između ljubavi...

  A tu su i političari, mogući politički uzori, koji su odlično razumeli da u aktuelnom društvenom procesu integracije prema Evropi od Srbije se očekuje ispunjavanje obaveze u primeni a i promociji LGBT prava...
 • Aleksandar | četvrtak, 01. jul 2010. 04:41
  Broj preporuka: 0
  U Srbiji sve nekako mora da izgleda da je izgurano od strane nekih drugih ili sa vana. Nije ni cudo sto dosta ljudi da misli da je ovo bio pritisak sa vana. Umesto da je BT gospodin stego gace malo jace, progutao knedlu i istupio prije par godina i primio te ljude na razgovor, ako nista a onda da se upozna i sa tim problemima. Danas bi klima bila opustenija, ali ne, on se povija zahrdjalim strujama iz nutra. Sto na kraju ispada da se on stalno povija ali nikako u smeru u koji bi trebao.

  TB vreme ti je.
 • Nikola | četvrtak, 01. jul 2010. 02:06
  Broj preporuka: 3
  Hvala Josipovicu.
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet