Gay prostitucija 
u središtu Zagreba

Štampaj
14. 12. 2009. | Večernji list
Tagovi: Vecernji list 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

 Zagreb

“Volim j... penzionere, HITNO, 22 cm”, “volim j...u 6 ujutro, obdaren, 40 godina”, “volim k..., dođi u 6 ujutro dobit ćeš ga”, “volim primit dobar k... od pravog muškarca koji puši, onako prvo muški”, “volim dugo j... i da mi se puši, samo penzioneri, mogu se javljat samo ozbiljni”.

Ovakvim i sličnim porukama, s brojevima mobitela, ispisani su trošni, prljavi zidovi javnog zahoda, kojim se širi smrad mokraće, u podrumu zagrebačkoga Zapadnog kolodvora, mjesta homoseksualne prostitucije. Nedavno smo primili dojavu da se na tom mračnom mjestu događa nešto još puno gore – prostitucija maloljetnika.

Policija zasad o tome nema konkretnih dokaza. Zanimljivo je i da mnogi građani kojima je Zapadni kolodvor česta postaja ne znaju da se u dugačkim, tamnim, sablasnim hodnicima kolodvora sastaju homoseksualci.

Sve u tišini

Možda zato što se sve događa u tišini. Kako kaže beskućnik, bivši novinar koji ondje provodi dio noći kao nekakav lik iz “Zone sumraka”, klupe poslije 22 sata pune su muškaraca svih dobi.

– Sjede jedan do drugog, zatim se nađu kod stepenice i odlaze u WC. Sa starijim muškarcima često odlaze dobro odjeveni mlađi dečki od dvadesetak godina, za koje se na prvi pogled nikad ne bi reklo da se time bave – kaže.

Lokaciju ne mijenja, svaku večer provodi u tami hodnika jer upravo iz toga ozloglašenog mjesta, kaže, crpi inspiraciju za svoj budući roman. Ne skrivajući zgražanje, pokazuje na osobu koju naziva makrooom.

To je muškarac u dobi od trideset do četrdeset godina, svijetle puti, kratko ošišan, sa smrtno ozbiljnim izrazom lica, koji gotovo ne ispušta mobitel, a kad god dođe, više od sat vremena nemirno šeta po čekaonicima, više puta izlazi na tramvajsku stanicu, vraća se i na kraju ulazi u automobil parkiran preko puta.

Vrte se satima

Slično se ponašaju i stalni posjetitelji Zapadnog, samo što u rukama nemaju mobitele. Stoje na tramvajskoj stanici točno ispred kolodvora, ali ni u jedan ne ulaze. Umjesto toga, ulaze u čekaonicu te pogledima vrebaju na cestu kao da nekoga očekuju. Jedan od njih, u tridesetima, u nogometnom dresu, ćelav i tetoviran, ondje se u polumraku zadovoljava, gledajući kroz prozor.

Drugi, po izgledu reklo bi se umirovljenik, “stalan klijent”, po stanici i čekaonici vrti se više od sata. Napravio je mali krug tramvajem, prošetao kroz park preko puta i natrag te na kraju ušao u tramvaj s mladićem od otprilike 25 godina, koji je prije toga također “visio” na stanici. Prodavačica na kiosku takve scene gleda desetljećima.

– Jednom je u zahod ušla žena s djetetom i zatekla dva muškarca. Počela je vrištati te je pobjegla – kaže prodavačica.

Glasaj: 12345 5
Komentari (1)
 • Gripy | utorak, 15. decembar 2009. 10:56
  Broj preporuka: 14
  Dobro je sto je u zahod usla zena sa detetom.Ja imam viziju da u zahod udje Dragan Markovic Palma sa svojim "unukom".
  Ne znam da li mu je to stvarno unuk ili sta li je vec,ali on stalno prica kako vidi 'unuka' u park da gledaju pedere.
  I sada zamislite da je ta zena usla u zahod posle Palme i 'unuka'.
  Posle Palme sve smrdi,pa cak i zagrebacki javni zahodi.
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet